1 Mayıs'ta üst düzey tedbir

İstanbul Valisi Vasip Şahin yaklaşan 1 Mayıs öncesi güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığını söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Nisan 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1 Mayıs'ta üst düzey tedbir

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaklaşan 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul genelinde alınacak önlemleri açıkladı. Şahin, işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü İstanbul'da bir bayram tadında ve havasında kutlamaları için ellerinden gelen her türlü tedbirin alınacağını belirtti. Hem mitinglerin rahat geçmesi hem de vatandaşların etkinliklerini huzurlu bir şekilde yapmalarının öncelikli amaçları olduğunu vurgulayan Şahin, "Bu noktada miting alanlarında, girişlerde ve güzergah üzerlerinde üst düzey tebdirler uygulanacak. Sendikaların, konfederasyon gibi sivil toplum kuruluşlarının Taksim Anıtı'na çelenk koymalarına müsaade edeceğiz" dedi.

ULAŞIMDA KOLAYLIK SAĞLANACAK

İstanbul Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılacak kutlamalara toplu ulaşım için özel düzenleme yapılacağını kaydeden Şahin, "Ulaşım için belediye ve toplu taşıma kurumlarıyla diyalog halindeyiz. Vatandaşlarımızın miting alanına erişimi için her türlü kolaylık sağlanacaktır. Metro, metrobüs, iskele gibi merkezi duraklarda güvenlik önlemlerini artıracağız" diye konuştu.

ANKARA'DA ADRES KOLEJ MEYDANI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Ankara'da ise Kolej Meydanı'nda kutlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Valiliği 1 Mayıs Pazar günü, 11.00-16.00 saatleri arasında Kolej Meydanı'nda yapılacak kutlamalar için her türlü tedbirin alındığını belirtti. Öte yandan İzmir ve Manisa'da 1 Mayıs'ı kaosa çevirmek isteyenlere operasyon yapıldı. 8 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.

İdeolojilerine alet etmek istiyorlar

Hak-İş Konfederasyonu ise 1 Mayıs'ı Sakarya'da kutlama kararı aldı. Kutlamayla ilgili ayrıntıları anlatan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, bazı grupların Taksim ısrarından en fazla 1 Mayıs beklentileri olan emekçilerin etkilendiğini söyledi. Taksim'in diğer alanlardan farklı olduğuna inananlar olduğunu belirten Arslan, "Biz buna saygı gösteriyoruz. Ancak Taksim'in dışında 1 Mayıs kutlamalarına mesafe koymayı ve bunu eleştirmeyi asla doğru bulmadık ve bulmayacağız" şeklinde konuştu.

BARIŞÇIL KUTLAMALAR TEMENNİ EDİYORUZ

Bazı grupların 1 Mayıs'ı kendi ideolojik yaklaşımlarına alet etmek istediklerini kaydeden Arslan, "Büyük Türkiye 1 Mayıs deyince artık gerginlikleri hatırlamamalı. Gerginliklerden uzak, emekçilerin sorunlarını yüksek sesle ifade edebilecekleri barışçıl 1 Mayısları temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı

Betül Özdemir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber