Yerli performanslara yepyeni bir evsahibi

İstanbul kültür sanat mekanlarının, şehrin kültür çekirdeği Taksim'den uzaklara yayılması devam ediyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Nisan 2016 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerli performanslara yepyeni bir evsahibi

SELAY SARI İstanbul

2014'te açılan Volkswagen Arena'nın da yer aldığı, Maslak Kültür Merkezi olarak da anılan UNIQ İstanbul, düzenlenen etkinliklerle bu mekanların en popülerlerinden biri. UNIQ İstanbul bünyesinde, daha çok tiyatro gibi gösteri sanatlarına hitap etmek üzerine kurulan UNIQ Hall, dün bir basın gezisiyle açılışına bir hafta kala tanıtıldı.

1200 koltuk kapasiteli

Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel, Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu ve UNIQ Hall Direktörü Sonay Yücel evsahipliğinde gezdiğimiz UNIQ Hall, 1200 koltuk kapasiteli bir 'çok amaçlı salon'. Film gösterimi, tiyatro, konser ve konferans gibi farklı altyapı ve akustik gereksinimleri olan etkinliklere uygun olarak inşa edildiği belirtilen UNIQ Hall, her türlü etkinlik için kapsamlı altyapı hizmetleri sunma iddiası taşıyor. Bu hizmetler arasında gösteri sanatları için sanatçı odaları, dans provalarına uygun hazırlanmış bale odası, konferanslar için toplantı odaları yer alıyor.

Salon akustiği için Talayman Akustik ile çalıştıklarını belirten Sonay Yücel, mekanda özellikle yerli performanslara ev sahipliği yapmak istediklerini vurguladı. UNIQ Hall, 20. İstanbul Tiyatro Festivali'nin açılış oyunu, Studio Oyuncuları'nın sahnelediği 'Godot'yu Beklerken'in prömiyeriyle 3 Mayıs akşamı 'merhaba' diyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber