Başkent'te FETÖ operasyonu

Ankara Sincan'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı 17 okul, dershane, dernek ve yayınevine dün operasyon gerçekleştirildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Nisan 2016 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkent'te FETÖ operasyonu

Tuğba Ceyhan

Ankara Terörle Mücadele Ekipleri tarafından FETÖ bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim İşverenlerini Kalkındırma Sendikası, Başkent Eğitim Yayın ve Ticaret A.Ş, Güvender Kitap Satış ve Pazarlama A.Ş. ile bünyesinde Samanyolu Eğitim Kurumları ile Atlantik Eğitim Özel Öğretim Kurumları Derneği'nin Ankara'daki adreslerine düzenlenen baskında arama yapıldı. Aramalarda örgüte ait belgeler ve çok sayıda Sızıntı Dergisi ele geçirilirken, bilgisayarlardan imaj örnekleri alındı. Kurumlardan birinin ise kayyum atanmasına karşı tedbir olarak başka bir isimle faaliyetlerine devam ettiği öğrenildi.

90 KİŞİ AĞIR CEZADA

Bu arada, Eskişehir'de FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 7'si tutuklu 90 kişi Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. Davanın ilk duruşması 18 Temmuz 2016 tarihinde görülecek. Öte yandan, Van'da FETÖsoruşturması kapsamında daha önce kapatılan Özel İstanbul Hastanesi'ne, İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz kayyum olarak atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber