TEOG'da silgisini kullandı, hakkını helal et notu bıraktı

TEOG'da, kendi silgisi kötü sildiği için yerde bulduğu silgiyi kullanan ardından da, silginin sahibine "Hakkını helal et" diye not bırakan küçük Zeynep'in örnek davranışı herkesi duygulandırdı.

Haber Giriş : 29 Nisan 2016 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEOG'da silgisini kullandı, hakkını helal et notu bıraktı

KENAN BUTAKIN

Muğla'da, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ikinci dönem sınavına giren 15 yaşındaki Zeynep Ezgi Dikici adlı öğrencinin örnek davranışı herkesi duygulandırdı. Sınav esnasında, sırasının yanında yerde bulduğu silgiyi kullanan Dikici, sınavdan sonra silgiyi sıraya bırakarak hemen yanına, "Bu silgiyi yerde buldum. Benim silgim güzel silmediği için TEOG'da bunu kullandım. Silginin sahibine söylüyorum. Hakkını helal et" şeklinde bir mesaj bıraktı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç Dr. Yusuf Tekin'in sosyal medyaya yansıttığı küçük kızın bu örnek davranışının ardından KARAR, anne Aliye Emine Dikici ve küçük kıza ulaşarak bu örnek davranışı sordu.

Anne Aliye Emine Dikici, Muğla Özel Yönelt Koleji Ortaokulu öğrencisi olan kızının, bu tür konularda son derece hassas olduğunu söyleyerek, "Kızım emanet aldığı her şeyi zamanında teslim etmeye çok fazla özen gösterir. Ona her konuda güveniyorum. Sınavda da kendi silgisi kötü olduğu için, bulduğu silgiyi kullanmış ve sonra da sıraya bu not ile bırakarak sınav salonundan ayrılmış. Bana da sınavdan çıktıktan sonra eve giderken anlattı. İlk önce kopya şüphesi olur diye endişelendim. Ama sonra tam tersine mutlu oldum, kızımla gurur duydum. Onunla zaten çok gurur duyuyorum. Sınavı da güzel geçti. Umarım çok güzel bir liseyi kazanır" diye konuştu.

ALDIĞIMIZI GERİ VERMELİYİZ'

Küçük Zeynep ise yazdığı notla ilgili olarak, "Ödünç almamız gereken her şeyi sahibine vermeliyiz. Sınavda kendi silgim kötü sildiği için o silgiyi kullandım sonra da bu mesajı bırakmayı gerekli gördüm" dedi.

SINAV SORUNSUZ TAMAMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, 27-28 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılan TEOG sınavına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılan merkezi ortak sınavları, herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlanmıştır. Sınavlar iki oturum halinde yurtiçinde 970, yurtdışında ise 15 sınav merkezinde gerçekleştirilmiştir. Sınavın birinci gününde, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi; ikinci gününde ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersi sınavları uygulanmıştır" denildi. Bakanlık herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrencilerin de, mazeretlerini okul müdürlüklerine belgelendirdikleri takdirde, 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak mazeret sınavına alınacağını belirtti.

Kaynak: KARAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber