MHP'de olağanüstü kongre süreci

MHP Çağrı Heyeti, Çankaya İlçe Seçim Kurulunun, olağanüstü büyük kongrenin toplanması yönündeki taleplerini reddettiğine ilişkin haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2016 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'de olağanüstü kongre süreci

MHP Çağrı Heyeti üyeleri Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç tarafından yapılan açıklamada, Çankaya İlçe Seçim Kurulunun, heyetin olağanüstü büyük kongre talebini, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararına yapılan itiraz başvurusu henüz Yargıtayda sonuçlandırılmadığı gerekçesiyle, reddettiği şeklindeki haberlerin doğru olmadığı belirtildi.

"Kamuoyunu yanıltıcı ve yönlendirme çabası" olarak nitelenen söz konusu haberlerin, "MHP Genel Merkezi kaynaklı" olduğunun düşünüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kanun gereği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından, kurultayı toplamak üzere seçilmiş delegelerin, kurucular kurulu üyelerinin, MYK ve MDK üyelerinin listesi tarafımıza verilmiştir. Bunun üzerine, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığına ve il başkanlıklarına davetnameler gönderilmiş, aynı doğrultuda Çankaya İlçe Seçim Kuruluna da bildirimde bulunulmuştur. Çankaya İlçe Seçim Kurulu, yanıt olarak, seçimsiz tüzük değişikliği amaçlı büyük genel kurulu toplama ile ilgili herhangi bir görevinin olmadığı hususunu tarafımıza bildirmiştir."

Bu itibarla, hem Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Çankaya İlçe Seçim Kurulu nezdinde iş ve işlemlerin tamamlanmasıyla olağanüstü büyük kongrenin yapılması hususunda hiçbir engel kalmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüm açıklıkla ifade edilmelidir ki gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse Çankaya İlçe Seçim Kurulunun herhangi bir engelleyici ve olumsuz kararı yoktur. Aksine olağanüstü genel kurulun toplanmasına yönelik tüm hukuki taleplerimiz karşılanmıştır. Dolayısıyla olağanüstü büyük kongrenin icrası ile ilgili olarak hiçbir engel kalmamıştır."

Açıklamada, kamuoyunu yanıltıcı, yönlendirici ve heyetin yapmadığı açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber