'Bakanlık, Kilis'te aile ziyaretlerine başlıyor'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, "Kilis'te aile ziyaretlerine başlıyoruz. Bir bölümüne de kendim katılacağım programlarda temel çalışma noktamız rehberlik, rehabilitasyon ve psikoterapiyi içeriyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2016 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bakanlık, Kilis'te aile ziyaretlerine başlıyor'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kilis'te aile ziyaretleri başlatacaklarını belirterek, "Bir bölümüne de kendim katılacağım programlarda temel çalışma noktamız rehberlik, rehabilitasyon ve psikoterapiyi içeriyor." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kilis'te bulunan Bakan Ramazanoğlu, Vali Süleyman Tapsız'ı makamında ziyaret ederek, bilgi aldı.

Ziyaret çıkışı gazetecilere açıklama yapan Ramazanoğlu, kente 50 kişiden oluşan çalışma arkadaşlarıyla geldiğini belirterek, bu kişilerin sosyal hizmet uzmanı, psikolog, sosyolog olduğunu kaydetti.

Bakan Ramazanoğlu, "Bugün Kilis'te hep beraber bir çalışma başlattık. Sayın Başbakan Yardımcımızın Bakanlar Kurulu sonrası açıkladığı gibi sosyal projeler, sosyal çalışmaların uygulanması amacıyla buradayız. Bugün bir bakan olarak buradayım ama öteki taraftan bir psikolog, bir sosyal çalışmacı olarak ailelerimizi de ziyaret edeceğim. Burada çalışmaya başlayacak olan saha çalışanı arkadaşlarımızla hizmet içi eğitim gerçekleştirdik. Kendilerine seminer verdim. Sonra onların sorularını cevaplandırdım. Kilis'te aile ziyaretlerine başlıyoruz. Bir bölümüne de kendim katılacağım programlarda temel çalışma noktamız rehberlik, rehabilitasyon ve psikoterapiyi içeriyor." diye konuştu.

Ramazanoğlu, öncelikli hedef kitlelerinin çocuk, kadın, engelli ve yaşlılar olduğuna dikkati çekerek, çok tecrübeli ve motivasyon dolu bir ekiple Kilis'e geldiklerini vurguladı.

Bakan Ramazanoğlu, "Ailelerimize rehberlik hizmetleri, sosyal yardımlar, sağlık ve eğitim hizmetlerinin koordinasyonu, ekonomik sorunları varsa onların nasıl aşılacağı konularında yardımlarımız olacak. Ayrıca terörle ilgili kaygıların giderilmesi konularında psikoterapi yapılacak. Arkadaşlarımız bu konuda son derece yetkin ve tecrübeli. Aralarında Türkiye'nin değişik coğrafyalarında saha çalışması yapmış arkadaşlarımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlık olarak bin 500 psikolog, sosyal psikolog, sosyal hizmet uzmanı, pedagog ve sosyolog istihdam edeceklerini açıklayan Ramazanoğlu, bu yıl sonuna doğru da bin 500 kişiyi daha işe alacaklarını bildirdi.

2020'ye gelindiğinde yaklaşık 20 milyon ailesi olan Türkiye'nin 20 bin aile danışmanına sahip bir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını hedeflediklerini işaret eden Ramazanoğlu, "Sahada çalışan aile danışmanlarımızla büyük bir aile ve büyük bir çalışma grubu olacağız." dedi.

Kilis'teki çalışmada öncelikle hangi ailelerin ziyaret edileceği yönündeki bir soru üzerine Ramazanoğlu, çalışma grubundaki arkadaşlarının bu konuda bir ön çalışma yaptığını aktardı.

İlk etapta yaklaşık 2 bin 500 aileye ulaşacaklarını ifade eden Bakan Ramazanoğlu, "Bugün başlıyoruz ve belirli bir plan program dahilinde ailelerimize rehberlik, rehabilitasyon ve psikoterapi hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Bu ziyaretler daha sonra tüm Kilis'e yayılacak. Çalışmalarımızda hedefimiz bütün Kilis ama önceliğimiz çocuklu ve okul çağında çocukları olan ailelerimiz." diye konuştu.

Ramazanoğlu, 16 Haziran'a kadar 16 psikologun Kilis'te kalıcı personel olarak istihdam edileceğini de sözlerine ekledi.

İzzet Mazi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber