Askerden dönen oğlu için kurban kesmek isterken, oğlu ceza aldı

SAMSUN'da vatani görevini yaptıktan sonra evine dönen Niyazi Kart için babası kurban kesmek istedi. Kurban kesiminde kullanacakları bıçağı biletmek için otomobiliyle götüren Niyazi Kart polis uygulamasında durduruldu. Torpidoda gazeteye sarılı halde bulunan bıçak için polisler, gence 208 TL idari para cezası uyguladı. Cezaya itiraz etmelerine rağmen mahkemenin reddettiğini söyleyen Baba Yunus Kart, karara tepki gösterdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Nisan 2016 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askerden dönen oğlu için kurban kesmek isterken, oğlu ceza aldı

Samsun'da geçen yıl 6 Kasım'da meydana gelen olayda 47 yaşındaki Yunus Kart bir gün önce Diyarbakır'da vatani görevini yaptıktan sonra evine dönen oğlu 21 yaşındaki Niyazi Kart için kurban kesmek istedi. Niyazi Kart kurban kesiminde kullanacakları bıçağı biletmek için babasına ait otomobille evden ayrıldı. Bıçağı 55 BG 898 plakalı otomobillin torpido gözüne koyan Niyazi Kart'ı Derecik Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda uygulama yapan polis ekipleri durdurdu. Yapılan aramada torpidoda gazeteye sarılı halde duran bıçak bulundu. Niyazi Kart, polis ekiplerine askerden yeni gelmesi nedeniyle babasının kurban keseceğini, bıçağı biletmek için götürdüğünü söyledi. Ancak polis Niyazi Kart'a Kabahatler Kanunu kapsamında amaç dışı bıçak taşımaktan 208 TL idari para cezası uygulayıp bıçağa el koydu.

MAHKEME İTİRAZI REDDETTİ

Eve dönen Niyazi Kart babasına yaşadıklarını anlatınca aile şok oldu. Niyazi Kart cezanın iptali için Samsun 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu. Mahkeme 19 Nisan'da verdiği kararda, itiraz gerekçesinin yerinde olmadığı belirterek cezanın iptalini reddetti.

ASKERDEN SAĞ SALİM DÖNDÜ DİYE

Niyazi Kart'ın babası Yunus Kart ise karara tepki gösterdi. Tek erkek evladının vatani görevini yapmak için Diyarbakır'a askere gidip sağ salim evine dönmesi nedeniyle kurban kesip kan akıtmak istediklerini belirten Yunus Kart şunları söyledi:

"Kurbanlığı keserken acı çekmesin diye oğluma bıçağı bilettirmesini söyledim. O da araçla bıçağı biletmek için götürdü. Sonra polisler durdurup bıçağı arabada bulmuşlar. Oğluma 'Bıçağı taşımak yasak neden taşıyorsun' diye sorduklarında evladım da asker teskere kağıdını göstermiş. Benim kurban keseceğimi söyleyip anlatmış. Konuşmaları ben de telefonda duydum. Oğluma para cezası veriliyor. İtiraz ettik ama reddedildi. Ben adalete kanuna saygılıyım, itirazım yok ama bir olaya karışılmamış, kavga yok, torpidoda kurban kesmek için taşınan bıçak yüzünden benim oğlum suçlu gözüküyor. Biz kurbanı başka bir yerden bıçak getirip yine kestik. Ben kime derdimi anlatacağım kime sesimi duyuracağım bilemedim."

Yaprak KOÇER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber