Polise resmî kıyafetle sigara yasağı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Kasım 2006 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıkı denetime tabi tutulan emniyet teşkilatında bazı polislerin son günlerde meslek disiplini ile bağdaşmayan davranışlarda bulunduğunun belirlenmesi üzerine polisin uyması gereken kurallar yeniden belirlendi.

Bazı polislerin disiplinsiz davranışları Emniyet'i yeni kurallar belirlemeye zorladı. Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, polislerin görev harici umuma açık, içkili lokanta, bar, disko, gece kulübü, gazino ve benzeri yerlere girmelerini yasakladı. Yılmaz, belirlenen aksaklıkların sıralı amirlerce yakından takip edilmesini istedi.

Yazıda, "Amirler tarafından tespit edilebilecek kusuru bulunan personel hakkında disiplin işlemi yapıldığında, amirleri hakkında da 'denetim görevini' yapmamaktan idari soruşturma açılacaktır." denildi. Polis ayrıca resmî kıyafetle dışarıda sigara içemeyecek, tespih çemeyecek, ve sakız çiğneyemeyecek.

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, polislerin uyması gereken kuralları içeren bir genelge yayınladı. Ankara Emniyet'indeki polislere gizli bir yazı ile gönderilen genelge bay ve bayan polislerin kıyafet, davranış ve görevlerini içeriyor. Genelgede ayrıca son zamanlarda yapılan denetimlerde bazı polis memurlarının meslek ciddiyeti ile bağdaşmayan davranışlarda bulunduklarına vurgu yapılıyor. Polislerin Disiplin Kuralları ve Kıyafet Yönetmeliği hükümlerine uygun hareket etmediğinin belirlendiği ifade ediliyor. "Sıralı amirler mesleğin disiplin mesleği olduğunun bilincinde olarak, personelinin hal ve gidişleri ile kılık-kıyafet durumunu denetleyecek ve gerekli görülen durumlarda personelini uyaracaktır." denilen genelgede, Başkent Ankara'nın huzur ve güvenliğini sağlayan yaklaşık 15 bin polisin uyması gereken kurallar da maddeler halinde sıralanıyor.

Vatandaşa nazik ve seviyeli davranılsın

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, polisin uyması gereken kurallarla ilgili bir genelge yayımladı. Buna göre;

Tüm personel kıyafet yönetmeliğine uygun giyinecek. Kepler takılacak.

Üniformalara görev yeri kol armaları, branş işaretleri ve sicil numaraları takılacak.

Saç, sakal ile favoriler nizami olacak. Ziynet eşyası takılmayacak.

Düşük kemerli pantolon giyilmeyecek.

Resmî kıyafet ile dışarıda sigara içilmeyecek, tespih çekilmeyecek, sakız çiğnenmeyecek.

Vatandaşa nazik, seviyeli davranılacak.

Ekip otolarında nizami oturulacak, gazete vb. şeylerle meşgul olunmayacak.

Görev sırasında halka açık yerlerde resmî araçlar emniyetsiz şekilde bırakılmayacak.

Usulüne uygun selamlama yapılacak.

Görev harici (sonunda) umuma açık (içkili lokonta, bar, disko, gece kulubü, gazino vb.) yerlere girilmeyecek.

Silah ve teçhizat uygun kuşanılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber