İstanbul'a 870 milyon $ yatırdı

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul, İstanbul'da Zeytinburnu Ambarlar ile Bahçeşehir projeleri için toplam 870 milyon dolar yatırım yapacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Nisan 2016 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'a 870 milyon $ yatırdı

Duygu Erdoğan

Kökeni inşaat malzemeleri üretimi olan Suudi arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul, İstanbul Zeytinburnu Ambarlar ve Bahçeşehir'de yatırım bedeli toplamda 870 milyon dolar olan iki büyük projeye başlıyor. Akzirve Gayrimenkul'ün CEO'su İbrahim Maasfeh, projelerin inşaat maliyetinin 500 milyon dolar olduğunu belirterek, "Arsa için ise Ambarlar'a 250 milyon dolar, Bahçeşehir'e 120 milyon dolar yatırıldığını söyleyebiliriz" dedi. Maasfeh yatırımlar karşılığında ise Ambarlar projesinden 750 milyon dolar, Bahçeşehir projesinden ise 500 milyon dolar gelir beklediklerini söyledi.

Maasfeh, grup olarak gayrimenkul de dahil Türkiye'de çeşitli yatırımları olduğunu belirtirken, gayrimenkul sektöründe artık geliştirici olarak yer almak istediklerini ifade etti. Akzirve'nin Zeytinburnu'nda, İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi'nden satın aldığı arsaya büyük gayrimenkul şirketleri de talip olmuştu. Akzirve 2014 yılında 250 milyon dolar bedelle arsayı satın almıştı. Yıl sonunda projeyi satışa çıkaracaklarını belirten Maasfeh, şunları söyledi:

"Kooperatif arsasında 245 hak sahibi vardı. Yaklaşık her bir kişinin bize maliyeti 1 milyon dolar oldu. Sabırla, hepsiyle tek tek anlaştık. Kimi ev istedi, kiminden ise arsasını nakit aldık. Şimdi oradaki nakliyecilere Hadımköy'de 200 milyon TL yatırımla yeni bir lojistik tesis yapıyoruz. Oranın yapımı bir yıl sürer. O nedenle nakliyeciler Hadımköy'de geçici olarak başka alana taşınacak. Biz de yeni projemizi 2017 başında satışa sunarız."

Proje için Tabanlıoğlu Mimarlık ile çalıştıklarını söyleyen Maasfeh, 1850 konut ve ticari birim planladıklarını kaydetti. DB Architects tarafından tasarlanan Bahçeşehir projesinde ise 2 bin 600 bağımsız ünite yer alacak.

Yeni projeler yolda

Maasfeh, yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirterek, "Antalya'da arazilerimiz var. İstanbul'da da 2-3 arazi üzerinde daha çalışıyoruz. 2016'nın ikinci yarısında yeni yatırımlara devam edeceğiz. Tercihimiz özellikle İstanbul olacak" dedi.

Ayrıca Maasfeh, gayrimenkul geliştirici olarak emlak Konut ve TOKİ gibi kurumların ihalelerine de girebileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber