Davutoğlu: Danışman terörüne izin vermeyeceğiz

Başbakan Davutoğlu, Anayasa Komisyonu'nda HDP'nin çıkardığı kavgayla ilgili, "Danışmanların salona girmeye ve terör estirmeye ne hakkı var. Ona da tolerans gösterecek olursak hiçbir yerde düzen kalmaz

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Nisan 2016 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Danışman terörüne izin vermeyeceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar ziyaretinde kendisine eşlik eden gazetecilere gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Meclis Anayasa Komisyonu'ndaki kavgaya değinen Davutoğlu, olayla ilgili olarak Komisyon Başkanı Mustafa Şentop'tan bilgi aldığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Birileri şiddet kültürüne alışmışsa artık o şiddet her mekana girer. Sadece milletvekilleri yok orada. Danışmanlar da var. Danışmanların salona girmeye, terör estirmeye ne hakkı var. Burası Millet Meclisi.

Ona da tolerans gösterecek olursak hiçbir yerde düzen kalmaz. Gerekli her türlü tedbir alınır. Meclis Başkanı'ndan gerekli tedbirleri almasını talep ederiz. Bir tasarıyı beğenmezseniz gelir tartışırsınız.

Ama şiddete izin verilmez. Burası rastgele bir mekan değil, Meclis. Meclis'te şiddet görüntülerine izin verilirse sonu gelmez."

Davutoğlu, HDP'nin 25. Dönem'de 'dokunulmazlığımız kalksın' diye dilekçe verdiğini de hatırlatarak

"Şimdi sanki kendilerine baskı varmış, siyasetten soyutlanacaklarmış gibi bir intiba vermeye çalışıyorlar. Kimsenin bu süreçten çekinmemesi gerekir.

Zannettiler ki biz kaçınacağız. Biz kaçınmayınca hepsi telaşa düştü. CHP ne yapacağını şaşırdı. MHP de öyle. HDP ise dışarıdaki şiddet kültürünü Meclis'e yansıtmaya çalışıyor. Buna izin verilmez. Burası onların at oynatabileceği mekan değil. Komisyon çalışmalarını kararlılıkla sürdürecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber