Palandöken: Esnaf, kamunun ucuza ürettikleriyle rekabet edemez

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kermeslerin kayıt dışılığı artırdığını belirterek, "Kamu kurumları ürettikleri mamulleri kendileri değil, esnaf vasıtasıyla satmalı. Esnaf, kamunun ucuza ürettikleriyle rekabet edemez." değerlendirmesinde bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2016 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Palandöken: Esnaf, kamunun ucuza ürettikleriyle rekabet edemez

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada çeşitli dernek, vakıf ve sivil toplum örgütleri tarafından açılan kermeslerin, son yıllarda amacının dışına çıkarak, hayırdan çok ticari amaçlı yapılmasıyla esnaf ve sanatkarın işlerinin aksamaya başladığını belirterek, her köşede kurulan kermeslerin ürün çeşitliliğiyle, AVM'ler gibi esnafla yarışır hale geldiğini kaydetti.

Hayır amacıyla 2 günlük yapılan kermeslerden değil, aylarca açık kalan, denetimsiz olarak satış yapılan yerlerden bahsettiklerine dikkati çeken Palandöken, önceki yıllarda da yaşanan kermes adı altındaki haksız rekabete bir çözüm getirilmediğini, birbiri arkasına kermeslerin açılmaya devam ettiğini vurguladı.

Esnaf ve sanatkarın kirası, vergi ve sosyal güvenlik primini ödemek için gece-gündüz çalışırken, kermes adı altında vergisiz, stopajsız ve masrafsız boş dükkanlarda ya da boş arsalarda alışveriş çadırı kurarak, haksız rekabete devam edildiğine işaret eden Palandöken, hijyen açısından da esnaf sürekli denetlenirken, kermeslerde böyle bir denetimin yapılmamasının halk sağlığı açısından sakıncalı olduğunu anımsattı.

Kermeslere bir düzen getirilmesini isteyen Palandöken, "Kermesler kayıt dışılığı artırıyor. Kamu kurumları ürettikleri mamulleri kendileri değil, esnaf vasıtasıyla satmalı. Esnaf, kamunun ucuza ürettikleriyle rekabet edemez." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber