Ramazanoğlu: İllerin sosyal risk haritasını çıkaracağız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Trabzon'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli memurun 6 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin, "Bunu yapanlara karşı da hiç ama hiç toleransımız yok. Bu konuda yapılması gereken en ağır idari cezalar ve kararlar konusunda ve aynı zamanda adli anlamda da ne yapılması gerekiyorsa, en hızlı şekilde çalışmaları sürdürüyoruz.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2016 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ramazanoğlu: İllerin sosyal risk haritasını çıkaracağız

Ramazanoğlu, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti 2. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Kilis'te çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını önümüzdeki günlerde bin 500 psikolog, sosyolog, pedagog ve sosyal hizmet çalışanının en geç 15 Haziran'da işe başlayacağını bildirdi.

Denizli'nin siyaset ve sosyal anlamda özel günler yaşadığını belirterek, önümüzdeki cumartesi günü yapılacak, "2016 yılının ilk Ekonomi Koordinasyon Toplantısı"na 10 bakanın katılımıyla gerçekleştirilecek programda da ev sahibi olacaklarını anlatan Bakan Ramazanoğlu, pazar günü de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da kente geleceği bilgisini paylaştı.

- Trabzon'daki taciz iddiaları

Gazetecilerin, Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli bir memurun, küçük yaşta 6 kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddialarına ilişkin bir sorusu üzerine Ramazanoğlu, şunları söyledi:

"Trabzon'da bizim idari kısmımızda çalışan bir memurla ilgili bir sözlü taciz durumu dün tespit edildi. Bununla ilgili olarak hem adli hemde idari soruşturma başlattık. İlgili kişiyi hemen işinden uzaklaştırdık. Olayı çok yakından takip ediyoruz. Ailelerle görüştük. Aile ve çocuklarına psikolojik destek veriyoruz. Bu tür olaylarda, açık yüreklilikle şunu söylemek istiyorum, önceliğimiz çocuklarımızın güvenliği ve çocuklarımızdır. Bu konuda çocuklarımızın güvenliği ve önceliğini tespit ettikten sonra ve onunla ilgili organizasyonlar yaptıktan sonra, olaya sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Ve bunu yapanlara karşı da hiç ama hiç toleransımız yok. Bu konuda yapılması gereken en ağır idari cezalar ve kararlar konusunda ve aynı zamanda adli anlamda da ne yapılması gerekiyorsa, en hızlı şekilde çalışmaları sürdürüyoruz."

- "İllerin sosyal risk haritasını çıkaracağız"

Bakan Ramazanoğlu, "İstismar davalarında bir artış mı var? Yoksa böyle bir algımı oluşturulmak isteniyor medya ve halk arasında" sorusuna, konu hakkında sağlıklı istatistik yapılabilmesi için bakanlık bünyesinde bir çalışma sürdürdüklerini, her ilin sosyal risk haritalarını çıkarmak üzere sivil toplum örgütleri ve üniversitelerle iş birliği içinde bulunduklarını ifade etti.

Her il de bu konuda geniş tabanlı çalışmalar yapacaklarını kaydeden Ramazanoğlu, "İllerin sosyal risk haritasını çıkaracağız. O zaman elimizde özel bilgilerimiz olacak. Şunu söylemek istiyorum. Bizim hala toplumumuz iyi bir toplum. İyi bir aile organizasyonumuz var. Ve dünyadaki diğer toplumlara baktığımızda ve kaba istatistiklere de baktığımızda, Türkiye'nin bu konuda iyi bir yerde olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Denizli Yetiştirme Yurdu'nda yaşanan şiddet olayına ilişkin ise Bakan Ramazanoğlu, "Yetkili kişi görevden alındı. Çocuklar hakkında gerekli tedbirler alındı. Bu konuda gerek şiddet gerek ihmal ve gerek istismar konusunda sıfır tolerans söz konusudur. Önceliğimiz çocuklarımız ve onların hakları ve güvenliğidir." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber