Marifetli eller parmaklıklar ardında 'mantı' üretiyor

Ankara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki 50 hükümlü ve tutuklu kadın, cezalarını mantı yaparak tamamlıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2016 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Marifetli eller parmaklıklar ardında 'mantı' üretiyor

KEMAL KARADAĞ

Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'nın Sincan ilçesindeki Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, eğitim ve iyileştirme çalışmaları kapsamında suça sürüklenen kadınların tahliye sonrasına hazırlandığını ifade etti.

Kurumda, çeşitli suçlardan ceza alan kadınların meslek edinmelerine yönelik eğitimler verildiğini belirten Kamer, psikososyal çalışmalarla hükümlülerin topluma kazandırılmasının amaçlandığına vurgu yaptı.

"Kadınlar üretime katılıyor"

Cezaevinde unlu mamuller gıda sektörüne yönelik üretim yapılan atölyenin bulunduğunu dile getiren Kamer, tutuklu ve hükümlü kadınların bu atölyelerde mantı yaptıklarını aktardı. Kamer, şöyle devam etti:

"Atölyede öncelikli olarak gıda sektörüne yönelik meslek edindirme eğitimleri verilmektedir. Daha sonra kadın hükümlüler bu atölyede uygulama eğitimlerinin ardından mantı yaparak üretime katılmaktadırlar. Burada yapılan mantılar, Adalet Bakanlığı ve çeşitli kamu kurumları ile üniversitelere gönderilmektedir. Ayrıca üretilen mantılar başkanlığımıza bağlı satış ofislerinde de halkının beğenisine sunulmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber