Memiş: Enteresan bir ülkede yaşıyoruz

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: - "Yeni anayasayı yaparken İslam hukukunun, kültürümüzün de içinde olduğu, dışarıdan etkileşimin olmadığı, milletin anayasasının mutlaka yapılması gerekiyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2016 22:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memiş: Enteresan bir ülkede yaşıyoruz

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Yeni anayasayı yaparken İslam hukukunun, kültürümüzün de içinde olduğu, dışarıdan etkileşimin olmadığı, milletin anayasasının mutlaka yapılması gerekiyor." dedi.

Memiş, Sağlık-Sen Burdur Şubesi'nin yeni ofisinin açılışında yaptığı konuşmada, bugün güçlü, özgür ve bölgesinde lider ülke olmayı hedefleyen Türkiye'den bahsediliyorsa, bunun, bu hedefi koyanların yanında Memur-Sen'in dik duruşu, milletin sesi olmasıyla gerçekleştiğini söyledi. Türkiye'de yeni bir anayasa çalışması olduğunu, bu çalışmayı sadece bugün değil dün de çok önemsediklerini anlatan Memiş, şöyle konuştu:

"Enteresan bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemizde hukuk devrimi yapıldı. 'Hukuk devletiyiz' diyoruz. Aslında bu hukuk devrimi yabancı ülkelerin hukuk kavramları alınarak resepsiyonlarda kazanıldı. Yani öyle bir durum var ki medeni kanunumuzu İsviçre'den alıyoruz, ceza kanunumuzu İtalyan kanunlarına göre yapıyoruz. Muhakemeler usulümüzü Alman usulüne göre yapıyoruz. Fransız idari hukukuna göre de idare ediliyoruz. Yani 'Türk vatandaşlığı tanımında hukuk sistemine göre Türk vatandaşlığı nedir?' diye sorulduğu zaman, İsviçre Medeni Kanunu'na göre evlenen, İtalyan ceza yasasına göre cezalandırılan, Alman ceza muhakemesi usulüne göre yargılanan, Fransız idari hukukuna göre idare edilen, İslam hukukuna göre de gömülen bir Türk vatandaşlığı tanımı var maalesef."

İleriki dönemde Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Memiş, "Yeni anayasayı yaparken İslam hukukunun, kültürümüzün de içinde olduğu, dışarıdan etkileşimin olmadığı, milletin anayasasının mutlaka yapılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Memur-Sen ailesi olarak dün olduğu gibi bugün de inisiyatif almaya hazır olduklarının altını çizen Memiş, anayasa çalışmalarında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise Sağlık-Sen Burdur Şubesi'nin birlik ve beraberlik içinde çalıştığını, bu çalışmaların da meyvesini verdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber