Kütahya'da iş yerinde patlama ve yangın: 2 yaralı

Kentte üç katlı bir alışveriş mağazasında patlama sonrası başlayan yangın kontrol altına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2016 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kütahya'da iş yerinde patlama ve yangın: 2 yaralı

Kütahya'da üç katlı bir iş yerindeki patlamanın ardından çıkan yangın kontrol altına alındı. Olayda, 4 iş yeri kullanılamaz hale gelirken iki metruk ev yandı.

Alınan bilgiye göre, Alipaşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde züccaciye, ev tekstili, plastik eşyalar gibi ürünlerin satıldığı üç katlı iş yerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonrasında yangın çıktı

Binanın tahliye edilmesinin ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi.

Çevredeki iş yerlerine ve bazı binalara da sıçrayan yangına, Kütahya Belediyesinin yanı sıra Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı, Kütahya Azot ve Kütahya Şeker fabrikalarına bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti.

Uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlanan yangın nedeniyle 4 iş yeri kullanılamaz hale geldi. Çevredeki iki metruk ev de yandı.

İş yerinin sahibinin çocukları oldukları öğrenilen ve vücutlarında yanıklar oluşan Furkan (10) ve Sultan Sevindir (12), Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.

Yangının çıkış nedeni ve hasar tespiti için çalışma başlatıldı.

- "Soğutma çalışmaları devam ediyor"

Olay yerinde incelemelerde bulunan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, itfaiye ekiplerinin çabaları sonucu alevlerin hızla kontrol altına alındığını söyledi.

Yangının çıkış nedeninin kesin olarak belirlenemediğini ancak ilk bilgilere göre, iş yerinde satılan mamulden kaynaklandığının değerlendirildiğini aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yangın şu an itibarıyla tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Çok şükür can kaybı olmadan bu olayı atlatmış olduk. Sevindirici taraf da yan tarafta bulunan iş yerlerine sıçramadan kontrol altına alınmış olmasıdır. Cansiparane çalışan itfaiyeci arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tüm itfaiye çalışanları tam kadro buradaydı. Bazı kurum ve kuruluşların itfaiye ekiplerini de burada görevlendirdik. Şu anda endişe edilecek bir şey yok. İnşallah böyle bir şeyi bir daha yaşamayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber