Erdoğan'dan, Paralel tabanına son uyarı

Erdoğan, "Ortaya çıkan bunca ihanet belgesine rağmen hala bu yapının içinde kalmakta ısrar edenler, bak buradan sesleniyorum. Ekranları başında bizi izleyenler hiç kusura bakmasınlar. Başlarına gelecekleri kabul ediyor demektir. Terör örgütünün içinde barınana terörist denir. Dedik ki legal görünüm altında, illegal yapılanma içerisinde olanlar ki şimdi onu daha da değiştireceğiz. O da şu; illegal terör yapılanması veya illegal terör örgütü diyecek ve bu şekilde de üzerlerine gideceğiz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2016 06:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan, Paralel tabanına son uyarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İlim Yayma Cemiyeti'nin 65. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, 65 yıl büyük bir özveriyle, hak ve adalet, bilim ve irfan için mücadele edildiğini belirterek, " Kısıtlı imkanlarla yokluk ve yoksulluk içinde ama halis niyetlerle, dualarla toprağa dikilen fidan bugün koca bir çınara dönüştü" diye konuştu. İlim Yayma Cemiyeti'nin tarihi, bu aziz milletin öz evlatlarının hikayesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Şayet bugün, bir dönem öz yurdunda parya muamelesi görenler, özgür, başı dik ve vakur bir şekilde her alanda 'Biz de varız' diyebiliyorsa, bu başarıda sizlerin çok büyük katkısı var. İlim Yayma Cemiyeti Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının anasıdır" ifadesini kullandı.

MEDYA İLE DİZAYN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 yıl önce bölgeyi kendi çıkarları için dizayn etmek isteyenlerin, bugün de basın yayın kuruluşlarını silah gibi kullandığını söyledi. Suriye, Irak, Güneydoğu Anadolu'daki olaylar konusunda aynı yaklaşımın ürünü haberlere, manşetlere, sosyal medya kampanyalarına şahit olunduğunu anlatan Erdoğan, 3 yıl önce Gezi olaylarında ülkede iç savaş yaşanıyormuş gibi yayın yapan Batılı medya kuruluşlarının daha sonra manşetlerinden, "Türkiye teröre destek veriyor" kara propagandası yaptığını hatırlattı. Şu anda da Paralel Yapı'nın medya unsurlarının değişik ülkelerde Türkiye aleyhinde kampanyalar sürdürdüğünü vurgulayan Erdoğan, "Yalanın envaiçeşidi şu anda onlarda var. Çünkü onlar da takiyeci ve bunu da başarıyla yürütüyorlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti'nin 65. kuruluş yıldönümü programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan'a salondakiler program boyunca sevgi gösterisinde bulundu.

BU İŞTEN KURTULUN

Paralel Yapı'nın inlerine girdiklerini ve girmeye devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Bu ten bu canda oldukça bu ümmete ihanet eden kim olursa olsun bunların üzerine sonuna kadar gideceğiz" dedi. Amerika seyahati sırasında bu yapı mensuplarının PKK ve ASALA ile birlikte saf tuttuğunu anlatan Erdoğan, "Hala gaflet içerisinde olan o samimi kardeşlerimiz, hani 'Tabanı ibadet' diyoruz ya, o tabanı ibadette kalan kardeşlerimiz temenni ederim ki bu işten kurtulurlar. Çünkü tabanı ibadet, ortası ticaret, tavan ihanet. Bunların yapısı bu" şeklinde konuştu.

İKİSİ DE AYNI

Türkiye'de bazı kesimlerin de aynı kini, aynı nefreti, aynı düşmanlığı devlete millete karşı sergilediğine dikkati çeken Erdoğan, bölücü terör örgütü ile Paralel Yapı'nın Türkiye'nin aleyhine ne varsa hepsinde en başta ve aynı safta yer aldığını belirterek, "Hiç farklılık yok. Bu yapı dünyanın hangi ülkesinde etkinliği varsa, orada tüm imkanlarını, tüm gücünü, tüm elemanlarını ülkemizin ve milletimizin aleyhine işler için seferber etmiş bulunuyor. Gittiğimiz ülkelerde bu acı gerçeği bizzat gördüm. Böyle bir parayı bunlar bu ülkelere nasıl aktardılar, böyle bir parayı bunlar nereden buldular, nasıl buldular? Onun için çok çalışacağız. Yanlışımızı telafi etmek durumundayız.Paralel Yapı gibi ruhunuzu ve bedeninizi başkalarının emrine vermişseniz, sizi kendi ülkeniz aleyhine de bağırtırlar, kendi ülkenize karşı silah da çektirirler" dedi.

TABANA SON UYARI

Türkiye'yi terör örgütlerine yardım eden bir ülke gibi göstermeye çalışanların bugün kendilerinin terör örgütü olarak tescillendiğini kaydeden Erdoğan, Paralel ihanet şebekesinin Türkiye'ye verdiği zararın büyük olduğunu belirterek şunları söyledi: "Türkiye'nin bilhassa son çeyrek asrının en parlak beyinleri bu örgüt tarafından adeta iğfal edilmiş, şahsiyetsiz, kişiliksiz, riyakar robotlar haline dönüştürülmüştür. Ortaya çıkan bunca ihanet belgesine rağmen hala bu yapının içinde kalmakta ısrar edenler, bak buradan sesleniyorum. Ekranları başında bizi izleyenler hiç kusura bakmasınlar. Başlarına gelecekleri kabul ediyor demektir. Terör örgütünün içinde barınana terörist denir. Dedik ki legal görünüm altında, illegal yapılanma içerisinde olanlar ki şimdi onu daha da değiştireceğiz. O da şu; illegal terör yapılanması veya illegal terör örgütü diyecek ve bu şekilde de üzerlerine gideceğiz. Türkiye'nin bir daha böyle bir musibete maruz kalmaması için en büyük görev sizlere düşüyor. Siz şunu unutmayın. Türkiye, dünyanın umududur, sizler de Türkiye'nin umudusunuz."

BU MİLLET KENDİ GÖBEĞİNİ KESECEKTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör konusunda da aynı çifte standarda, aynı ikircikli tavra şahit olunduğunu ifade ederek, "Biz, 'PYD, YPG terör örgütüdür' diyoruz, çok enterasan ABD'de savunma bakanı ayrı şey söylüyor, öbür tarafta sözcü ayrı şey söylüyor. Diyor ki "YPG'yi, PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmiyoruz'. Bu nasıl bir şeydir? Kendileriyle konuştuğumuzda bize artık farklı konuşuyorlar, ama bakıyorsunuz ki sırtımızı dönüyoruz, bunlar farklı şeyler söylüyorlar. Öyleyse bu millet, kendi göbeğini kendisi kesecektir. Başka bunun çaresi yok. Hani şair diyor ya 'Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz'. İşte bunu yapacağız." dedi.

KAZDIKLARI KUYUYA DÜŞTÜLER

Erdoğan, Adana'daki MİT tırları meselesinde bu yapının elemanlarının kendi ülkelerine silah çektirme ihanetini sergilediğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Onların iddia ettiklerinin aksine şayet Türkiye bir hukuk devleti olmasaydı, bu ihanetin cezası çok başka olurdu. Türkiye onlara rağmen bir hukuk devleti olarak kalmayı başardığı için şu anda hesabı mahkeme önünde veriyorlar. Bu sıradan bir mesele değildir. Ülkemizin tarihindeki en açık, en aleni, en cüretkar ihanet teşebbüslerinden birini gerçekleştirenlerin, bu devlete ve bu millete yapamayacakları kötülük yoktur. Rabbim onların kirli hesaplarını altüst etmiş, bu ihaneti yapanları kendi kazdıkları kuyuya düşürmüştür."

YAPLIAN TERÖRE PAYANDALIK

Adi suçlardan, terör suçlarından, ajanlıktan hüküm giymiş, tutuklanmış kişilerin "Gazeteciler hapse atılıyor" diye dünya kamuoyuna yutturulmaya çalışıldığını belirten Erdoğan, "Kendi ülkelerinde gizli bilgileri ifşa ettikleri için ofisleri basılanlara dair raporlar yayımlandığını, dünyanın ayağa kaldırıldığını hiç işittiniz mi?" diye sordu. Türkiye'de herhangi bir terör eylemi olunca "çarşaf çarşaf konuyu işleyen, saatlerce yayınlayanların benzer olaylar kendi ülkelerinde yaşanınca, etik değerleri hatırladığını dile getiren Erdoğan, bunun adının gazetecilik değil ikiyüzlülük ve terör örgütlerine payandalık olduğunu ifade etti.

ŞEHİDİN AİLESİNE EV

Erdoğan, Nusaybin'de şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Kul'un ailesine ev yaptıracağı ya da satın alacağı öğrenildi. Kul, şehit olan silah arkadaşı Bekir Kelleci'nin cenaza töreninde tabuta sarılarak gözyaşı dökmüştü.

PARASINI ÖDEDİĞİMİZ SİLAHLAR BİZE VERİLMEDİ

Erdoğan, Tuzla Sedef Tersanesi'nde amfibi hücum gemisi Anadolu'nun inşa başlangıç töreninde yaptığı konuşmada,"Güçlenen Türkiye'nin kendi sınırları dışında da varlık göstermesi gerekiyor. Bu millet kendi göbeğini kendisi kesmek durumundadır" dedi. Türkiye'nin dışa bağımlılığa mahkum edildiğini anlatan Erdoğan, "Doğu ve güneydoğu bahane edilerek parası ödenmesine rağmen verilmeyen silahlar var. Bunlar üyesi olduğumuz NATO ülkeleridir. Sonradiyorlar ki 'Medya üzerinden konuşmaları yapmayalım.' Doğru. Peki ama sen terör örgütüne ne üzerinden gönderiyorsun bu silahları?" ifadesini kullandı.

Turkon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kalkavan (ortada), Çok Maksatlı Anadolu'nun maketini Erdoğan'a sundu. Erdoğan, 5.5 yıl olan teslim süresini 4 yıla çekilmesini isteyince Kalkavan, Anadolu'yu 4 yılda bitirmeyi taahhüt etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber