MHP, tuzağı Medeni Kanun'la bozdu

MHP'nin 15 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan kurultayının "tedbiren durdurulması" kararlarının gerekçesinin "seçme ve seçilme hakkı" olduğu ortaya çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Mayıs 2016 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP, tuzağı Medeni Kanun'la bozdu

SABAH, MHP'nin sır gibi sakladığı Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerinin kararlarının alınış süreci ve gerekçelerinin detaylarına ulaştı. Çağrı heyeti; 15 Mayıs'ta yapılmasına karar verdikleri kurultay için, MHP'nin tüm delegelerine kurultay tarihini içeren davetiye gönderdi. Genel Merkez bunun üzerine 60 ayrı yerde tedbir davası açılmasını sağladı. Bunlardan ikisini Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, Gemerek İlçe Başkanı Erdal Genç açtı.

"KURULTAY HUKUK DIŞI"

Delegeler dava dilekçelerinde, kurultay kararının Yargıtay'da kesinleşmeden uygulanamayacağını ama kendilerine 15 Mayıs tarihli davetiye geldiğini anlattılar. Delegeler, hukuken geçerli olmayan bir kurultayda oy kullanmak zorunda olmalarının seçme ve seçilme hakkının ihlali olduğunu, verecekleri oyların siyasi haklarını kullanmakta oldukları partilerinin geleceğini yakından ilgilendirdiğini anlattılar.

DAYANAK MEDENİ KANUN

Tedbir kararlarını veren mahkemeler, Türk Medeni Kanunu'nun 25. maddesindeki, "bu davaların kişinin yerleşim yerinde açılabileceği" hükmüne dayanarak davaya bakmaya yetkili olduklarını belirlediler.

İLKESİZ VE OMURGASIZLAR

MHPGenel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Ankara 12. Sulh Hukuk mahkemesinin kayyum kararına ihtiyati tedbir kararı çıkarılmasına hükmeden Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk mahkemelerinin kararı üzerinden MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklenen Cumhuriyet gazetesine sert çıktı. Yalçın, "Cumhuriyet gazetesi; hem paralel yapının tetikçiliğine hem de bu yapının mali ve manevi desteğinde MHP'ye operasyon planlayan çevrelerin yandaşlığına soyunmuştur" dedi.

ERSAN ATAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber