Paralel kriptolara izin vermeyeceğiz

Paralel yapının kripto elemanlarının kendilerini kamufle ederek yeni yapılanmalara yöneldiğini belirten Başbakan Yardımcısı Akdoğan, bu yapılanmalara fırsat verilmeyeceğini söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Mayıs 2016 08:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel kriptolara izin vermeyeceğiz

Bütün unsurlarıyla Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden Paralel Devlet Yapılanması, önceki gün AK Parti MKYK toplantısında ele alındı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın yaptığı sunumda, paralel yapının kripto elemanlarının kendilerini kamufle ederek yeni yapılanmalara yöneldiğine vurgu yapıldı.

NÜFUZ ARTTIRMA ÇABASI İÇİNDELER

Bu konuda ciddi bir takip yapıldığı bilgisi paylaşılıldı, yapılanmalara fırsat verilmeyeceği vurgulandı. Bu yapının özellikle üniversitelerde, kamuda, yeni yöntemlerle yeniden nüfuz artırma yolunu gittikleri kaydedildi, örgütün bu şekilde kendini ayakta tutmaya çalıştıkları bildirildi. MKYK üyeleri, AK Parti ve Hükümetin paralel yapıyla mücadeledeki kararlılığını devam ettirmesi gerektiğini ifade edildi. Mücadelenin siyasi, adli, ekonomik ve diplomatik boyutlarının değerlendirildiği toplantıda, mücadelede gelinen durumun yanı sıra, yeni tedbirler de ele alındı. Örgütün mali kaynakları üzerinde durularak, paralel yapıya kaynak sağlayan kişi ve şirketlerin tespiti konusuna hız verildiği belirtildi. Paralel yapıya yönelik uluslararası mücadelenin de toplantıda değerlendirildiği belirtildi.

İMARDAN, İHALEYE KADAR TÜM TEDİRLER GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Paralel yapıya yakınlığı tespit edilen üniversite, okul ve yurtlarla ilgili gerekli çalışmaların gözden geçirildiği toplantıda, çeşitli kamu kurumları ve belediyelerin imardan ihalelerine kadar birçok karar ve işlemin gözden geçirildiği ve tedbirlerin görüşüldüğü kaydedildi.

İşte o taktikler

Önceki gün yapılan AK Parti MKYK toplantısında Paralel Devlet Yapılanması ile yürütülen çalışmalar konusunda brifing veren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın sunumunda, bu yapının kendilerini gizleyen hücreleriyle ilgili tespitleri öne çıktı. PDY'nin kripto elemanlarının kendilerini kamufle ederek şu yöntemlere başvurdukları belirlendi: * Kurumları satıyormuş gibi gösterip, faaliyetlerine devam ediyorlar. * Farklı yapılara sızarak varlıklarını sürdürüyorlar. * Var olan kurumlarının yönetimlerini değiştiriyorlar, bilinen paralelcileri yönetimden çıkarıyorlar. * Kendilerine partilerden ya da başka cemaatlerden referanslar bularak kurumlara giriyorlar ve kurumlarda yükseliyorlar. * Uyuyan hücreleri harekete geçiriyorlar. Uyuyan hücreler, paralelci olmayanları paralelci gibi ihbar ediyorlar. Görevden aldırmak istedikleri kişileri paralel ihbar eden bu yapı, yerine kendi adamlarının gelmesi için kulis yapıyor.

Ayfer Mallı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber