Şehirlerin kimliği 'genç'leşecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, önümüzdeki süreçte şehirlerin kimlik hafızalarını yeniden canlandırmak için çalışmalar başlattıklarını söyledi. Ünal, orta öğrenim ders müfredatlarına eklenen 'şehir dersleri' çerçevesinde gençleri yaşadıkları kentin kültür ve kimliğiyle tanıştırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Mayıs 2016 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehirlerin kimliği 'genç'leşecek

İKİ YENİ OPERA BİNASI

Kültürel Kalkınma Paketi'nin ayrıntılarına değinen Bakan Mahir Ünal, "Ankara ve İstanbul'da iki yeni opera binası planlıyoruz. Şehirlerde büyük bir opera salonunun olması, hem tiyatronun, hem operanın ve hem de sahne sanatlarının icra edileceği büyük sahnelerin oluşturulması son derece önemli" açıklamasını yaptı.

ŞEHİR DERSLERİ OKUTULACAK

Ayrıca önümüzdeki süreçte şehir ve kültürlerin kimliklerini yeniden canlandırmak için çalışmalar başlattıklarını söyleyen Bakan Ünal, özellikle gençleri kendi yaşadıkları şehrin kimliği, tarihi ve kültürüyle tanıştırmak için il milli eğitim müdürlükleri ve il müzeleriyle ortak projeler yürüteceklerini dile getirdi. Ünal bu çalışma çerçevesinde orta öğrenimdeki ders müfredatlarına eklenen 'şehir dersleri' ile her öğrencinin yaşadığı şehrin kültürü ve tarihi yapısıyla ilgili hafıza oluşturmayı amaçladıklarını anlattı.

AKM İÇİN RAPOR BEKLİYORUZ

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatıyla ilgili son durumu değerlendiren Ünal, "Statik çalışmalar devam ediyor. Bu tamamen teknik bir konu. Daha önce yapılan iki tane güçlendirme var. Bu konuda İstanbul Teknik Üniversitesi'nin yürüttüğü bir çalışma var, oradan bize gelen raporlara göre hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

Turizmde rezervasyon artışı var

Bakan Ünal turizm sektörüne yönelik çalışmalar hakkında ise şu bilgiyi verdi: "Şu anda çok ciddi anlamda rezervasyonlarda artış var. Çünkü Nisan ve Mayıs ay içerisinde gerçek anlamda rezervasyonlar kendini gösterecek. Turizmde bir türbülanstan geçiyoruz. Ama bunu yeniden yapılanmak üzere bir fırsat olarak görmek gerek lazım. Biz beş ay içerisinde telafi edici tedbirler nelerse onların tamamını aldık. Yapısal tedbirler üzerinde de çalışıyoruz. Sektörle sürekli görüşme içerisindeyiz, dünyadaki bütün turizm fuarları üzerinden hem tanıtımımızı hem de iletişimimizi sürdürüyoruz. Buradan çıkacağımızı ve buradan çıktıktan sonra artık tek bir pazara bağımlı değil, daha ürün çeşitliliği ve pazar çeşitliliği ile turizmini kültür, tarih, inanç, spor, sağlık, yayla, kongre, kurvaziyer turizmi gibi, diğer alanlarda da güçlendirmiş bir Türkiye olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber