Zihinsel ve ruhsal engelli çalışanlar için devlet desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, işverenlerin engellilere ödediği ücretin belli bir kısmını devlet karşılayacak

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 01 Mayıs 2016 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zihinsel ve ruhsal engelli çalışanlar için devlet desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, zihinsel ve ruhsal engelli çalışan istihdam eden korumalı işyerlerine destek verilecek.

Devlet, işverenlerin engellilere ödediği ücretin belli bir kısmını karşılayacak. "Korumalı İşyerlerinde Çalışan Engellilerin Ücretlerine Karşılık İşverene Yapılacak Ödeme Hakkında Yönetmelik"e göre, zihinsel veya ruhsal engellilere işverenlerince zamanında ödenmiş olan ücretlerin her engelli için ödenen aylık tutarı kadarı ile illerde kurulmuş bulunan korumalı işyerlerinde çalışan her engelli için ilaveten belirlenen tutarın yüzde 20'si, bu ücretlere ilişkin yasal yükümlülüklerin de tam ve zamanında karşılanmış olması kaydıyla bakanlık tarafından işverene ödenecek.

Korumalı işyeri statüsü almak için ilgili mevzuatla çalıştırılması zorunlu olan sayıdan daha fazla engelli çalıştıran işyerlerinde; zorunlu sayının üstünde çalıştırılan her engelli için ilaveten, belirlenen tutarın yüzde 20'si de işverene ödenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber