'Devlete paralel hat çekenler hesap vereceksiniz'

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, "Kapitalistler, tetikçiler, devlete paralel hat çekenler; hesap verecek, bedel ödeyeceksiniz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2016 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Devlete paralel hat çekenler hesap vereceksiniz'

Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü "Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil bir Dünya için Emeğin Kahramanları Maraş'ta" temasıyla Kahramanmaraş'ta kutladı.

Türkiye'nin farklı kentlerinden kente gelen Memur-Sen üyeleri, Hafız Ali Efendi Meydanı'nda buluştu.

Nusaybin'de ve Gaziantep'teki terör saldırılarında şehitler olması nedeniyle halay çekmeyen, mehter marşlarıyla 1 Mayıs'ı kutlayan sendikalılar, ensar-muhacir kardeşliği, birlik ve beraberlik ile emek ve dayanışma mesajlarını Türkçe, Arapça, Kürtçe ve İngilizce bildiriyle dillendirdi.

''Kapitalistler, tetikçiler, devlete paralel hat çekenler; bedel ödeyeceksiniz''

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı konuşmada, bugün Kahramanmaraş'tan emperyalizme, emperyalistlere meydan okuduklarını söyledi.

Terör örgütlerine yönelik "Çağlardan çağlara, kuşaklardan kuşaklara süregelen kardeşliğimizle baş edemeyeceksiniz, yenileceksiniz, yok olacaksınız" ifadesini kullanan Yalçın, "Kapitalistler, tetikçiler, devlete paralel hat çekenler, hesap verecek, bedel ödeyeceksiniz." dedi.

Memur-Sen'in milletle beraber olup millet iradesini koruma derdinde olduğunu ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"Bizi özümüzden, kökümüzden koparmak isteyenler var. Kirli, kanlı ve sinsi saldırılarla Türkiye'yi hedef alanlar var. Canımızı yakmanın, Anadolu'yu bölmenin peşinde olanlar var. Soruyorum; fırsat verecek miyiz? Göz yumacak mıyız? Seyirci kalacak mıyız? Elbette hayır, tabii ki hayır... Anaları evlatsız, çocukları yetim bırakanlara, milleti göz yaşına boğanlara, çukur terörüyle vahşet saçanlara hak ettikleri cevabı vereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Emeğimizi değersizleştirenlerin, ekmeğimizi gasp edenlerin kurduğu çarkı biz yerle bir ettik. Dinimize, inancımıza, başörtüye hakaret edenlerin, imam-hatipliye, meslek liseliye, milletin seçtiği başörtülü vekile zulüm edenlerin hakkından biz geldik. Bugün benzer amaçları gerçekleştirmeye yeltenenler, yakın tarihe bir göz atsınlar. Bu milletin, şefkat tokadı tarihçesini bir daha okusunlar. Silahlarını teslim etmeyenler, küresel şebekelerin tetikçiliği için sıraya girenler, millete ihanet edenler, Kandil'dekiler, okyanus ötesindekiler, Suriye'deki iç savaştan beslenenler, milletin demir yumruğunu yiyeceksiniz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber