Şanlıurfa'da 10'u Suriye uyruklu 17 kişi tutuklandı

Ceylanpınar ilçesinde gözaltına alınan 10'u Suriye uyruklu 17 kişi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2016 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa'da 10'u Suriye uyruklu 17 kişi tutuklandı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik operasyonda yakalanan 10'u Suriye uyruklu 17 kişi tutuklandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ceylanpınar ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen Mehmet G, Murat Ç, Mustafa Ç, Seyit Ü, Ahmet D, Eyüp U. ve Medeni S. ile Suriye uyruklu Abdulaziz E, Muhammet A, Feyiz A, Salih H, Halid A, Abdullah M, Muhammet H, Musa Ö, Sahara C. ve İsmail Hamza A. "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına silahlı eylemde bulunmak, devletin varlığını bölmeye çalışmak" suçlarından tutuklandı.

Zanlılar polise verdikleri ifadelerde, PKK/PYD tarafından özel olarak seçildiklerini, Suriye'nin Haseke kentindeki "Rimelan" adlı kampta suikast ve bombalı araç hazırlama eğitimi aldıklarını ve örgüt talimatıyla PKK'ya destek için Diyarbakır'ın Lice ilçesine gitmeye çalıştıklarını belirtti.

Ceylanpınar ilçesinde 29 Nisan'da, terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber