Bursa'daki terörist saldırısını PKK yapmış

Saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğini belirleyen polis, "intihar bombacısı"nın Iğdır doğumlu E.Ç olduğu ihtimali üzerinde duruyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2016 20:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'daki terörist saldırısını PKK yapmış

Bursa'da, tarihi Ulu Cami civarındaki saldırıyı gerçekleştiren kadın teröristin kimliğini belirlemek için çalışmalar sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, üzerindeki bomba düzeneğini patlatan ve 13 kişinin yaralanmasına neden olan kadın teröristin kimliğinin belirlenmesi ve örgüt bağlantılarının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğini belirleyen polis ekipleri, olayla ilişkili olduğu belirlenen 17 kişiyi yakaladı. Adliyeye sevk edilen bu zanlılar hakkında adli işlemler devam ediliyor.

Ekipler, "intihar bombacısı"nın Iğdır doğumlu 24 yaşındaki E.Ç. olduğu ihtimali üzerinde duruyor. Bu kadın teröristin ailesine ulaşılarak DNA örneği alınacak ve yapılacak testler sonucu kimliği kesin olarak belirlenecek.

Tarihi Ulu Cami'nin batı girişi bölümünde, 27 Nisan'da bir kadın terörist üzerindeki bomba düzeneğini patlatmıştı. Olayda terörist ölmüş, civardaki 13 vatandaş yaralanmıştı. Soruşturma kapsamında Bursa, Mardin, Şanlıurfa, İzmir, İstanbul ve Afyonkarahisar'da 17 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, Bursa Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber