Bu araç, 10 yaş genç gösterecek!

Jaguar'ın son yıllardaki SUV çılgınlığına cevabı olan yeni F-Pace, markanın müşteri yaşı ortalamasını 10 yıl gençleştirecek. F-Pace, Türkiye'de de Jaguar satışlarına doping yapacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2016 07:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Bu araç, 10 yaş genç gösterecek!

Levent Köprülü-Otokolik

İngilizlerin efsanevi markalarından Jaguar'ın, tamamen yeni SUV modeli olan F-Pace, 82 bin 500 euro'dan başlayan fiyatlarla Avrupa ile aynı anda Türkiye'de de satışa sunuldu.

F-Pace modeliyle, Avrupa'nın yanı sıra Amerika'da da satış grafiğini ciddi şekilde artırmayı amaçlayan Jaguar, bununla birlikte bir başka hedef daha koymuş. O da, markaya daha çok genç müşteri kazandırmak. Nitekim Jaguar yetkilileri, F-Pace'in bu anlamda ciddi bir potansiyele sahip olduğunun altını çizerken, markanın en önemli modeli haline geleceği konusunda da iddialı. Jaguar'a göre F-Pace, markaya daha fazla genç müşteri çekerek, markanın ortalama müşteri yaşını 60'tan 50'ye çekecek. Yani markanın müşteri kitlesini "10 yaş daha genç" gösterecek!

Bununla birlikte yine Jaguar'ın iddiasına göre F-Pace, her ne kadar kaslı ve erkeksi gibi görünse de, kadın müşterilerin yoğun ilgisini çekecek. Öyle ki, Jaguar'ın öngörüsü, dünya çapında her 3 F-Pace sahibinden birinin kadın olacağı yönünde. Bu da, Jaguar açısından bir başka "ilk" olacak.

Ayda 30 adet

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, 2.0 lt ve 3.0 litre dizel motorlarla piyasaya sundukları F-Pace modelinin yaklaşık 20 gündür bayilerde olduğunu belirtirken, "Beklediğimizin üzerinde bir talep gördü. Ayda 30 adet satmayı öngörüyoruz" dedi.

Bu yıl toplamda 500 adetlik Jaguar satışı öngördüklerini, bunun 200 adedini F-Pace'in oluşturacağını kaydeden Biryıldız, "İki yıl içinde de 1000'li rakamlara ulaşacağımızı öngörüyoruz. Kısa sürede Jaguar'ın Türkiye'deki satışlarında ciddi bir ivme yaşadık. Türkiye, 2014 yılında dünya çapındaki Jaguar pazarları arasında 37. sıradaydı. Geçen yıl gösterdiği satış performansıyla, 17 basamak birden yükseldik ve 20'nciliğe çıktık" diye konuştu.

Jaguar modellerinde 1.6 lt motor seçeneği olması için baskı yaptıklarını kaydeden Eşref Biryıldız, "Bu konuda çok ümitli olmasak da, gerçekleşirse, yıllık 5 bin adetli satış rakamlarına ulaşabiliriz" ifadesini kullandı. Jaguar'ın satış noktalarını artırmayı sürdürdüklerini anlatan Biryıldız, dördü İstanbul'da olmak üzere 9 satış noktasına ulaşacaklarını, servis noktalarının ise daha fazla olduğunu hatırlattı.

Anahtarı bilekte taşınabiliyor...

Türkiye'de 180 HP'lik 2.0 lt dizel ve 300 HP'lik 3.0 ltre dizel motor seçenekleriyle satılmaya başlanan F-Pace, "Pure", "Prestige", "R-Sport" ve "Portfolio" donanım paketlerine sahip. Ayrıca sınırlı sayıda üretilecek üretim "First Edition" da mevcut.

Markanın süper spor Otomobili F-Type'tan ilham alınarak tasarlanan, bu nedenle söz konusu modelle tasarım anlamında ortak özellikleri bulunan F-Pace, sportifliğiyle ön plana çıkıyor. Ayrıca alüminyum kullanımı yoğun olduğundan, neredeyse sınıfının en hafif modeli.

Bolca özellik

Arazi performansı açısından zorluk çekmeyen, otoyoldaysa konfor sunan F-Pace'in iç mekanı, ferah bir yapıya sahip. Elektrik kontrollü olarak yatırılabilen arka koltukları, dijital gösterge paneli, son dönemdeki Jaguar modellerinden tanıdık düğme şeklinde vites seçici, üç boyutlu navigasyon, bazı bilgileri ön cama yansıtan head-up display, donanım paketlerine göre değişiklik gösteren unsurlar arasında.

İsteğe bağlı alınabilen "Aktivite Anahtarı"ysa, "su geçirmeyen bileklik" şeklinde. Sportif aktivite sırasında kullanılabilecek bu anahtar, "asıl anahtarı" devreden çıkararak, araçta bırakılabilmesine de olanak tanıyor.

F-Pace'de yine donanım seçeneklerine bağlı olarak, kar ve buzda çekişe yardımcı olan "All-Surface Progress Control", 4x4 sistemine yönelik "Akıllı Güç Aktarım Dinamiği", "Trafik İşareti Tanıma" ve "Hız Sınırlama", "Adaptif Hız Sabitleyici" gibi sistemler de bulunuyor.

Dünya rekortmeni, yeni haliyle Türkiye'de

Tüm dünyada bugüne kadar en çok satılan iki kişilik üstü açık otomobil ünvanına sahip Mazda MX-5, tamamen yeni nesliyle Türkiye'de satışa sunuldu. Araç, lansmana özel olarak 102 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılacak.

Japon üreticinin yeni model yelpazesinin son örneği olan 4. nesil MX-5, Türkiye'de 1.5 lt (131 PS) ve 2.0 lt (160 PS) benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra 6 ileri manuel şanzımanla satışa sunuldu. Kendinden önce gelen üç nesilden daha agresif bir görüntüye sahip olan yeni MX-5, sadelik ve saf sürüş keyfi sunma hedefine sadık kalınarak, üçüncü nesilden 100 kg daha hafif olarak üretilmiş.

Üç farklı donanım paketiyle satışa sunulan araç, zengin standart ve isteğe bağlı donanım listesiyle de konforun yanı sıra güvenliği de üst düzeyde sağlıyor. "Kör Nokta İzleme Sistemi" ve "Uzun Far Kontrolü" bunlar arasında.

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, Mazda MX-5'in, yurt çapındaki Mazda yetkili satıcılarında yerini aldığını, test sürüşleriyle de tanıtılacağını kaydetti. Yurdakul, ilk etapta 35 adetlik bir talep aldıklarını, yıl sonuna kadar da toplamda 80 adetlik satış yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Çok özel bir Caddy

Volkswagen Ticari Araç, Caddy'nin en üst donanıma sahip versiyonu olan Caddy Exclusive'i pazara sundu. 2.0 lt TDI (102 PS) motorla satışa sunulan yeni Caddy Exclusive, 79 bin 950 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Bi-Xenon ve LED gündüz sürüş farların standart sunulduğu Caddy Exclusive, karartılmış arka stop lambaları ve elektrikli katlanabilir yan aynalarıyla dikkat çekiyor. Köşe aydınlatmalı ön sis farları, geri görüş kamerası, dokunmatik ekrandan kontrol edilebilen müzik sistemi, sürücü ve ön yolcu koltuk ısıtması da Caddy Exclusive'e özel donanımlardan.

Araçta "Yorgunluk Tespit Sistemi", "İkincil Çarpışma Önleme Asistanı" gibi güvenlik unsurları da, bu özel Caddy'nin standartları arasında yerini alıyor.

Subaru reklamını kendi çekti

Japon üretici Subaru, Türkiye pazarına yönelik olarak "yerli" bir reklam filmiyle tüketicilerin karşısına çıkmaya başladı. Ünlü oyuncu ve senarist Gülse Birsel'in başrolde oynadığı ve 26 Nisan'dan bu yana yayına giren Subaru reklam filmlerinin senaryosu da Birsel tarafından yazılmış.

Bunun, markanın Türkiye'de tamamen yerli prodüksiyonla gerçekleştirilen ilk reklam kampanyası olduğunu kaydeden Subaru Genel Müdürü Halil Karagülle, "Genişleyen ürün gamı, yaygınlaşan satış ve servis ağıyla önümüzdeki yıllarda daha da hızlı bir şekilde büyümeyi hedefliyoruz. Müşterilerimizin Subaru'yu tercih etmelerindeki en önemli kriterler, güvenlik, ileri teknoloji ve sunduğu özelliklerle 'akıllı bir seçim' olması... Gülse Birsel de, bu anlamda markamızla bütünleşti" dedi. Bu ilk reklam filmi, Subaru'nun makyajlanan XV modeli için çekildi.

'Vale'li, çekicili servis

Tasarımda ve donanımda fark yaratan modelleriyle dikkat çeken Kia, satış sonrasında müşteri memnuniyetini artırmak için yeni hizmetler devreye aldı. Markanın yeni hizmetleri arasında servis işlemleri için "özel vale hizmeti"nin yanı sıra yolda kalan veya bakım zamanı gelen araçlar için "ücretsiz çekici fırsatı" da bulunuyor.

Kia araç sahipleri, yeni "özel vale hizmeti" ile bakım, onarım, lastik değişimi gibi işlemler için zaman kaybetmiyor. Araçlarını vale ile diledikleri servise gönderebiliyor ve geri alabiliyor. Vale uygulaması çekici hizmetini de kapsıyor. Araçlar çekiciyle de servise teslim edilebiliyor. Vale hizmetinden İstanbul genelinde 125 TL + KDV, çekici hizmetindense tüm Türkiye genelinde 135 TL + KDV ücret karşılığında faydalanmak mümkün. Çekici ile verilen hizmetlerde, kıta değişimi durumunda veya aşan kilometre başına fiyat artışları olabiliyor.

Kazandıran test sürüşü

Takasta 1.500 TL'lik avantaj sunan veya Swift modellerinde "ilk araç alım avantajı" başlatan Suzuki, hatchback sınıfındaki temsilcisi Swift için 23 Nisan-15 Mayıs arasında "test sürüş günleri" düzenliyor.

Donanımları ve geniş iç hacmiyle sınıfının dikkat çekici modelleri arasında yer alan Swift'i yakından tanımak için Suzuki yetkili satıcılarına gelen ve test sürüşü yapanlar, D&R'dan hediye çeki, Kidzmondo ve Vialand'dan giriş bileti kazanma şansı yakalayacak. Test sürüşü aktivitesine katılmak isteyenler, yetkili satıcı bilgilerine www.suzuki.com.tr adresi üzerinden ulaşabilecek.

Monroe, 100. yılını kutluyor

Dünyada en çok tanınan süspansiyon markalarından olan Monroe, bu yıl 100. yaşını kutluyor. Monreo, 100'üncü yıldönümünü dünyada her kategoriden binlerce müşteri ve milyonlarca tüketiciye yönelik programlar, kampanyalar ve özel aktivitelerle kutlayacak.

1916'da Michigan'da tamircilik yapan August F. Meyer tarafından kurulan ve ilk zamanlarda otomobiller için lastik pompası üretimi yapan şirket, ilk amortisörü ise, 1926'da piyasaya sürmüş. Günümüzde, standart amortisörlerden devrim niteliğindeki Monroe Akıllı Süspansiyon sistemine kadar pek çok ürüne imza atan şirket, halen bu konuda sunduğu inovatif girişimlerle adını duyurmakta.

Maserati'nin Akdeniz rüzgarı!

İtalyan lüks ve sportif otomobil markası Maserati'nin, adını Akdeniz rüzgarı olan Levante'den alan SUV modeli, ikisi benzinli biri dizel, üç motor seçeneği ve 190 bin euro'dan başlayan fiyatlarla satışa çıktı.

Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez tanıtılan Levante, pek çok Avrupa ülkesinden önce ülkemizde satışa sunuldu. Sportif lüks SUV sınıfına yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen Levante'den şimdiye kadar 25 adet satıldığı, yıl sonuna kadar da yine 25 adetlik bir kontenjan bulunduğu belirtiliyor.

Adını hafif esintiden ansızın şiddetli fırtınaya dönüşebilen Akdeniz rüzgarından alan Levante, tasarımıyla markanın sportif karakterini yansıtıyor. Üstün asfalt performansının yanı sıra mükemmel bir arazi sürüşü vaadeden Levante, farklı sürüş modlarına gore elektronik uyarlanabilen havalı süspansiyonu, akıllı dört çeker sistemi, 8 kademeli otomatik şanzıman gibi standartlara sahip.

Güçlü seçenekler

Levante'nin en çekici versiyonu, 3.0 litrelik V6 turbodizel motora sahip. 275 HP güç ve 600 Nm tork üreten bu motor, Maserati Levante'yi 0'dan 100 km/s hıza 6.9 saniyede çıkarıyor.

Levante'nin 3.0 lt 350 HP'lik benzinli motoruysa, aracın 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Aracın "S" versiyonunun güç kaynağıysa, 3.0 lt çift turbo beslemeli benzinli motor. Ferrari ile Maserati ekiplerinin ortak ürünü olan bu motor, 430 HP güç üretiyor. Bu V6 motor, "Spor" sürüş modunda "egzoz by-pass sistemi" ile tam bir Maserati ses deneyimi sunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber