1 Mayıs kutlamalarına sadece 10 bin kişi katıldı

10 Ekim'de Türkiye tarihinin en büyük terör eylemine sahne olan Ankara'daki 1 Mayıs mitingine yaklaşık 10 bin vatandaş katıldı. Kutlamalar terör korkusu nedeniyle geçen yıllara kıyasla sönük geçti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2016 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1 Mayıs kutlamalarına sadece 10 bin kişi katıldı

PAŞA ALYURT, ALP EREN KAYA Ankara

Başkentte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliği çerçevesinde kutlamaların adresi Kolej Kavşağı oldu. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde DİSK, KESK, TÜRK-İŞ gibi birçok sendikanın temsilcisi konuşma yaptı.

Ankara'da Sabah saatlerinde miting alanına çıkan tüm yollar kapatıldı. Miting alanına giden vatandaşlara 7 ayrı güvenlik noktasında arama yapıldı. Ankara Garı önündeki katliam ve geçen ay gerçekleştirilen iki canlı bomba saldırısı nedeniyle teyakkuzda olan güvenlik güçleri olası bir bombalı saldırı eylemine karşın miting alanı açılmadan önce aramalarda bulundu.

Siyah balon bıraktılar

Vatandaşlar, çeşitli siyasi parti, dernek ve STK'lara ait flamalar ile ellerinde "Yaşasın 1 Mayıs", "Güvenceli iş, güvenli gelecek", "Eğitime bütçe, okullara ödenek", "Savaşa hayır" yazılı dövizler taşıdı, sloganlar atarak yürüdü. Kutlama programı, 1 Mayıs 1977'deki Taksim olayları, Ankara Garı, Suruç ve Diyarbakır saldırıları ile iş kazalarında yaşamlarını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Bu sırada bazı gruplar, üzerinde barış güvercini çizili Ankara Garı katliamında ölenleri sembolize eden siyah balonları gökyüzüne bıraktı.

Mitingde ilk konuşmayı 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fevzi Yılmaz yaptı. İş güvenliğinin önemine vurgu yapan Yılmaz, "İşçi kardeşlerimize gereken önem verilmeli" dedi. Türk Metal Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Alpoğlu da esnek çalışma uygulamasının iş gücünün kiralanması anlamına geleceğini savundu. .Alandakiler, konuşmaların ardından "Grup Günyüzü"nün söylediği türküler eşliğinde halaylar çekti.

1 Mayıs etkinliklerinde alınan güvenlik tedbirleri kapsamında Ankara genelinde 4 bin, miting çevresinde ise bin 400 polisin görevli olduğu bildirildi. Güvenlik noktalarında çok sayıda TOMA bekletildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber