Müsteşar: 910 aileye 2 milyon lira yardımda bulunduk

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Şahin: - "Yüksekova ilçesinde yaşanan terör olayları nedeniyle il merkezi ve ilçelere göç eden 5 bin 666 aile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurdu. Şu ana kadar ihtiyaç analizleri yapılan 2 bin 910 aileye 2 milyon 433 bin 532 lira yardımda bulunduk"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2016 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müsteşar: 910 aileye 2 milyon lira yardımda bulunduk

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan terör saldırıları nedeniyle göç eden 2 bin 910 aileye 2 milyon 433 bin 532 lira yardımda bulunduklarını söyledi.

Şahin, beraberinde Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Şuayip Tunçal ile Vali Yakup Canbolat'ı ziyaret etti. Vali Canbolat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Şahin'e yöreye ait el dokuması kilim, bal, Hakkari tanıtım kitabı ve Seyyid Taha hazretlerinin hayatı, tasavvufi yönü ve tesirlerini anlatan "Seyyid Taha-i Nehri" adlı kitabını hediye etti.

Ziyaretin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne geçen Şahin, burada Aile Sosyal Destek Projesi'nde (ASDEP) görev alacak personelin mülakatına katıldı.

Şahin'in başkanlık yaptığı komisyonda Tunçal, İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, şube müdürleri de yer aldı.

Şahin, mülakatın ardından yaptığı açıklamada, Hakkari'nin ardından Bitlis ve Muş illerinde yapılacak mülakata da katılacaklarını söyledi.

"ASDEP kapsamında 64 kişiyi mülakata alacağız. Mülakat sonrası il merkezine 6, Yüksekova ilçesine ise 10 olmak üzere 16 ASDEP görevlisi belirleyeceğiz." diyen Şahin, şöyle konuştu:

"Yüksekova ilçesinde yaşanan terör olayları nedeniyle il merkezi ve ilçelere göç eden 5 bin 666 aile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurdu. Şu ana kadar ihtiyaç analizleri yapılan 2 bin 910 aileye 2 milyon 433 bin 532 lira yardımda bulunduk. Ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak ve sıkıntılarını gidermek için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Devlet olarak şimdiye kadar vatandaşların yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber