MHP dosyası Yargıtay'a ulaştı

Milliyetçi Hareket Partisi'nde mahkeme çağrı heyetinin kongre kararına dur dedi. Dosya Yargıtay'a ulaştı. Partideki muhalifler 15 Mayıs'ta kongre toplamaya kararlı. Bu yüzden karara itiraz etmeyecekler

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 02 Mayıs 2016 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP dosyası Yargıtay'a ulaştı

MHP'de mahkeme çağrı heyetini atadı. Atanan heyet kongre tarihini 15 Mayıs olarak belirledi. Ancak bir delegenin itirazı üzerine Tosya ve Gemerek mahkemeleri, Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararını durdurma kararı verdi. Buna göre, Yargıtay karar verene kadar kongrenin yapılamayacağını savundu.

MUHALİFLER İTİRAZ ETMEYECEK

Ancak muhaliflere göre bu karar siyasi, yok hükmünde. Bunun için itiraz bile etmeyecekler. Muhaliflerin avukatı Kürşat Ergün, 15 Mayıs'ta kongrenin yapılacağını duyurdu. Ergün bunun önünde hiç bir engel bulunmadığını ifade etti.

Genel Merkez avukatı ise korsan kongre diye tanımladığı kongrenin yapılamayacağını belirtti. Avukat, yargı kararının gereğinin yapılması için İçişleri Bakanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da dahil olmak üzere 8 ayrı kuruma başvurdu.

MHP'nin dosyası ise Yargıtay'a ulaştı. Yargıtay belirleyeceği bir tarihte konuyu karara bağlayacak. Bununla ilgili bir süre kısıtlaması bulunmuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber