MHP Genel Merkezi: Kongre korsan durdurun

MHP Genel Merkezi, Çağrı Heyeti'nin 15 Mayıs'ta yapılmasını kararlaştırdığı tüzük kurultayını 'korsan kongre' olarak tanımlayarak, "Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk mahkemelerinden aldığı "olağanüstü kurultaya ihtiyati tedbir" kararlarının uygulanıp kongre çalışmalarının durdurulması için harekete geçti.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Mayıs 2016 06:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP Genel Merkezi: Kongre korsan durdurun

MHP, kararları "gereği yapılmak üzere İçişleri Bakanlığı'na, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, Jandarma Genel Komutanlığı'na, Ankara Valiliği'ne, Akyurt Kaymakamlığı'na, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na, İlgili Seçim kurullarına ve Yüksek Seçim Kurulu'na gönderdi.

MHP Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut, dünkü yazılı açıklamasında şu değerlendirmeleri yaptı:

YETKİSİZ MAHKEMELER VERMEDİ

"Bilindiği üzere Anayasa'nın 138/Son Maddesi uyarınca 'Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez'. Sözkonusu mahkeme kararları 'değişik iş' esasına kaydedilmiş birer tedbir başvurusu olmayıp, dava esasına kaydedilmiş 'muarazanın önlenmesi' içerikli dava dosyaları kapsamında verilmiş ihtiyati tedbir kararlardır ve de iddia edildiği gibi yetkisiz ve görevsiz mahkemeler tarafından verilmiş değildir. İlgili mahkeme kararının yok hükmünde olduğu iddiası ise Anayasa'nın 138/Son maddesi karşısında hiçbir hüküm ifade etmemektedir. Nitekim 15 Mayıs tarihinde düzenleneceği iddia edilen ve de yargı kararıyla durdurulan 'korsan kongre' girişimlerine ilişkin olarak yargı organlarından alınan 'tedbir' kararları, gereği yapılmak üzere; İçişleri Bakanlığı'na, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, Jandarma Genel Komutanlığı'na, Ankara Valiliği'ne, Akyurt Kaymakamlığı'na, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na, ilgili seçim kurullarına ve Yüksek Seçim Kurulu'na ulaştırılacaktır."

MUHALEFET: KONGREYE ENGEL YOK

Genel başkan adayı Sinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün ise Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk mahkemelerinin karar gerekçelerinin kendilerine ulaşmadığını, açılan davada çağrı heyeti taraf gösterildiği için kararların heyete tebliğ edileceğini söyledi. Ergün, "Bizce süreç devam ediyor ve daha evvel belirtilmiş olan 15 Mayıs itibarıyla da bu kongrenin yapılmasıyla ilgili herhangi bir engel bulunmamakta" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber