İnsan hakları komisyonları Avrupa yolcusu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan 4 alt komisyon önümüzdeki günlerde çalışmalarını yurt dışında sürdürme kararı aldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Mayıs 2016 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnsan hakları komisyonları Avrupa yolcusu

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Alınan bilgilere göre Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında oluşturulan Mülteci Hakları Alt Komisyonu, Suriyeli mültecilerin kaçış güzergahında bulunan Yunanistan ve en fazla Suriyeli mülteci kabul eden Almanya'da inceleme yapma konusunda ön karar aldı.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner başkanlığında oluşturulan Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu'nda yurtdışındaki cezaevlerindeki durumu inceleme yönünde bir görüş benimsendi. Komisyonun bu yönde çalışmalarda bulunmak üzere büyük olasılıkla Almanya'ya gitmesi öngörülüyor. Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu başkanlığında oluşturulan 12 Eylül Askeri Darbesinden Sonra Oluşturulan Diyarbakır 5 No'lu cezaevi İnceleme Alt Komisyonu da, cezaevinin yurtdışında yaşayan mağdurlarıyla biraraya gelme kararı aldı. Komisyon, tarihi ve yeri daha sonradan belirlenecek biçimde, cezaevinde kalan isimlerle Avrupa'da görüşme yönünde karar verdi.

Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz başkanlığında oluşturulan Batı Ülkelerinde İslam Düşmanlığını İnceleme Alt Komisyon ise çalışmaları sırasında Batı Avrupa başta olmak üzere yurtdışında temaslarda bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber