Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Mersin, Adana, Giresun, Elazığ, Bingöl, Muş, Van ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Antalya'nın İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mayıs 2016 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının batı bölgelerimizde azalacağı, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde biraz artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında doğu, zamanla kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Antalya'nın İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber