Davutoğlu, Kilis'e 5 milyon lira ödenek gönderdi

Tapsız, roketler nedeniyle oluşan zararın karşılanması amacıyla, 5233 Sayılı "Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması" kanunu kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla kente 5 milyon lira ödenek gönderildiğini aktardı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2016 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu, Kilis'e 5 milyon lira ödenek gönderdi

Vali Tapsız:

- "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerinin acılarını bir nebze dindirebilmek amacıyla tazminatları bugün ödenmeye başlandı"

- "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kentte 50 psikolog görevlendirdi. Bu psikologlar göreve başladı. Bu çalışanlarımız aileleri tek tek ziyaretleri ederek onlara psikolojik destek sağlamaya çalışacaklar"

KİLİS (AA) - Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis'e düşen roket mermileri nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını biraz olsun dindirebilmek amacıyla tazminatlarının ödenmeye başlandığını bildirdi.

Tapsız, beraberinde eşi ve çocuklarıyla, düşen roket mermileri nedeniyle 5 yaşındaki çocukları Mert'i kaybeden Mevlide ve İbrahim Özkan çiftti ile 3 çocuğunu kaybeden Suriyeli Fatma Cüneyd'i ziyaret etti.

Özkan alesinin Ekrem Çetin Mahallesi'ndeki evine gelerek taziye dileklerini ileten Tapsız, çiftin hayatta kalan tek çocukları 6 yaşındaki Utku'yu sevdi. Anne Mevlide Özkan, ziyaret sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Tapsız, Suriye'den atılan roketler nedeniyle Kilis'te 20 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Tapsız, roketler nedeniyle oluşan zararın karşılanması amacıyla, 5233 Sayılı "Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması" kanunu kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla kente 5 milyon lira ödenek gönderildiğini aktararak, şöyle dedi:

"Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerinin acılarını bir nebze dindirebilmek amacıyla tazminatları bugün ödenmeye başlandı. Bugüne kadar 68 vatandaşımız yaralandı, 88 ev ve iş yeri, 27 araç zarar gördü. Hasar tespit komisyonlarımız bu hasarları tespit ettiler. Hazırlanan raporlar doğrultusunda vatandaşlarımızın mağduriyeti en kısa sürede bugünden başlayarak giderilmeye çalışılacak."

Giden canların geri gelmeyeceğini ancak hayatını kaybeden kişilerin ailelerini ziyaret ederek acılarını paylaşmaya çalıştıklarını dile getiren Tapsız, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diledi.

Ev ve iş yeri hasar gören vatandaşların müsterih olmalarını isteyen Tapsız, onların da zararlarının en kısa sürede karşılanacağını ifade etti.

Tapsız, hasar tespit komisyonlarının hazırladıkları raporlar kapsamında mağdurlara ilk etapta bir milyon liranın ödeneceğini vurguladı.

- Ailelere psikolojik destek verilecek

Kentte atılan roketler nedeniyle okullarda ve öğrenci ailelerinin tedirginlik yaşadığını anımsatan Tapsız, bu durumun giderilmesi kapsamında Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla tüm bakanlıkların harekete geçtiğini belirtti. Tapsız, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kentte 50 psikolog görevlendirdi. Bu psikologlar göreve başladı. Bu çalışanlarımız aileleri tek tek ziyaretleri ederek onlara psikolojik destek sağlamaya çalışacaklar. Bu tür çalışmalar da devam edecek. Hatta psikologlar burada kalıcı olarak da istihdam edilecekler." diye konuştu.

Tapsız ve ailesi, açıklamaların ardından, roketlerden birinin yaşadıkları yetimhaneye düşmesi sonucu 3 çocuğunu birden kaybeden Fatma Cüneyd Heyro'nun oğlu Ahmed Muhammed'le yerleştiği Şıh Abdullah Mahallesi'ndeki eve gitti. Kardeşlerini kaybeden 9 yaşındaki Ahmet Muhammed Heyro, ziyarette ezbere Kur'an-ı Kerim okudu.

Tapsız, ziyaretlerde çocuklara oyuncaklar dağıttı. Ayrıca Valilikçe gönderilen gıda kolileri ve kıyafet yardımları da ailelere verildi.

Rıdvan Korkulutaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber