Trabzon'da 4 ayda 4 bin 960 kişi istihdam edildi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 2016 yılının ilk dört aylık döneminde 4 bin 960 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2016 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trabzon'da 4 ayda 4 bin 960 kişi istihdam edildi

Öz, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl İstihdam Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2016 yılının ilk üç ayında 25 bin 844 kişinin iş başvurusunda bulunduğunu belirterek, "Bunun yanı sıra iş verenler 8 bin 150 işçi talebinde bulundu. Yılın ilk dört aylık döneminde 4 bin 960 kişi işe yerleştirildi. Veriler bize, yıl sonunda işe yerleştirmede yaklaşık 10 bin olan hedefimizin üzerine çıkacağımızı göstermektedir." dedi.

Aktif iş gücü politikaları ve projelerinin devam ettiğini vurgulayan Öz, "Aktif iş gücü yetiştirme programlarımızdan bin 832 kişi yararlandı. Bu veriler içinde istihdam garantili, istihdam garantisiz ve Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri kurslarımız da yer alıyor." diye konuştu.

Vali Öz, devletin önemli uygulamalarından biri olan iş başı eğitim programından da bin 82 kişinin yararlandığına dikkati çekerek, "Toplum yaranına çalışma faaliyetleri de düzenli ve amacına uygun şekilde yürütülmektedir." ifadesini kullandı.

Kurul üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, cinsiyet eşitliği ve genç istihdamı değerlendirildi.

Toplantı, yıllık eğitim programının onaya sunulması, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün alan/dal açılıp kapanmasıyla ilgili tekliflerin değerlendirilmesi ve genel projelerle ilgili denetim çalışmalarının görüşülmesinin ardından tamamlandı.

Tuğba Yardımcı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber