Hizmet tahsisli konutlarda mücavir alan sınırı uygulanmaz

Maliye Bakanlığı, Memur Sen'e verdiği cevapta, Hizmet tahsisli konutlarla ilgili önemli bir görüş verdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mayıs 2016 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hizmet tahsisli konutlarda mücavir alan sınırı uygulanmaz

Büyükşehir Belediye sınırlarının il mülki sınırı olarak belirlenmesi sonrasında hizmet tahsisli konutlarda sorun çıkmaya başlamıştı.

2926 sayılı Kanunun 5. maddesi gereğince normalde hizmet tahsisli konutlardan kira bedeli alınmaması gerekiyordu. Ancak Büyükşehir belediyesinin sınırları genişlediği gerekçesiyle hizmet tahsisli konutlardan da kira alınmaya başlamıştı.

Diğer taraftan, 2016-2017 toplu sözleşmesinde bazı konut türlerinin de hizmet tahsisli konut türü olarak belirlenmesi kararlaştırılmıştı.

Ancak kurumların hizmet tahsisli konutları, büyükşehir belediyesi sınırlarını gerekçe göstererek, sıra tahsisli konutlara çevirmesi üzerine yaşanan sorun Memur Sen tarafından Maliye Bakanlığına aktarılmış ve Maliye Bakanlığınca aşağıdaki cevap verilmiştir.

Maliye Bakanlığının verdiği cevaba göre, hizmet tahsisli konutlar için hem Kanunda hem de uygulama yönetmeliğinde "mücavir alan sınırları" şeklinde bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bu nedenle hizmet tahsisli konutların belediye sınırları veya mücavir alan sınırı gerekçe gösterilerek sıra tahsisli konut şeklinde dönüştürülmesi yanlıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber