Trabzon'da gözaltına alınan 5 kişi serbest

Soruşturma kapsamında adliyeye çıkartılan 5 kişi serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2016 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trabzon'da gözaltına alınan 5 kişi serbest

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında Trabzon merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda adliyeye çıkartılan 5 kişi serbest bırakıldı.

FETÖ/PDY'nin Trabzon il yapılanması içinde bulundukları, örgüte yeni elemanlar kazandırma, terör örgütüne finansman sağlama ve örgüt adına para toplayarak bu örgüte aktarma konusunda eylemleri olduğu değerlendirilen şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Trabzon Adliyesi'ne sevk edilen şüpheliler T.A, O.B, H.Ö, A.I. ve E.D'nin Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alındı.

Bu kişilerden A.I. ve T.A. savcılık sorgularının ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Diğer şüpheliler O.B, H.Ö. ve E.D. ise savcılıkça serbest bırakıldı. Mahkemece yeniden ifadesi alınan A.I. ve T.A. da buradan salıverildi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 25 kişi hakkındaki gözaltına alma ve bu şüphelilerin belirlenen adreslerinde arama, el koyma kararı gereğince Trabzon'un yanı sıra İstanbul, Artvin, Ordu, Samsun ve Bingöl'de düzenlenen operasyonda 7 kişi yakalanmıştı. Bu kişilerden Ş.Y. ve H.A. dün savcılıkça serbest bırakılmıştı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan kişilerden 9'unun ise yurt dışında bulunduğu belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber