Vefat etmiş kişileri bile ameliyat etmiş gibi göstermişler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2016 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vefat etmiş kişileri bile ameliyat etmiş gibi göstermişler

Sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları yüksek fiyatlı ilaçları, yurt dışına gönderdikleri iddia edilen organize suç örgütüne yönelik ve İstanbul merkezli 32 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon kapsamında, Şanlıurfa'da bir özel hastanede yapılan incelemede, yurt dışında yaşayan daha önce vefat etmiş 9 kişinin ameliyat edilmiş gibi gösterildiği belirlendi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul merkezli ilaç kaçakçılığı operasyonu kapsamında, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, bugün bir özel hastanede inceleme yapıldı.

Hastane kayıtlarında yaklaşık 500 veri girişinin sahte olduğunu tespit eden ekipler, sahte veri girişiyle hastaların hastanede muayene olmuş, tedavi edilmiş ve yatmış gibi gösterilerek devletten haksız yere binlerce lira katkı payı alındığını belirledi.

İncelemede, ayrıca, yurt dışında yaşayan ve daha önce vefat etmiş, 9 hastanın burada ameliyat edilmiş gibi gösterildiğinin tespit edildiği öğrenildi.

Sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları yüksek fiyatlı ilaçları, yurt dışına gönderdikleri iddia edilen organize suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 32 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, hakkında yakalama kararı bulunan 266 kişiden 107'si, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt üyesi olmak, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve kaçakçılık" iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında, Şanlıurfa'da da aralarında doktor, eczacı ve bilgi işlem görevlilerinin bulunduğu 36 kişi yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber