AİHM, yazar Dilipak'ın başvurusunu reddetti

AİHM, yazar Abdurrahman Dilipak'la ilgili davanın Büyük Daire'de görülmesi için yapılan başvuruyu reddetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2016 22:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AİHM, yazar Dilipak'ın başvurusunu reddetti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), yazar Abdurrahman Dilipak'la ilgili davanın Büyük Daire'de görülmesi için yapılan başvuruyu reddetti.

AİHM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, mahkeme bazı davaların Büyük Daire'de görülmesi taleplerini karara bağladı.

AİHM, daha önce yazar Abdurrahman Dilipak'ın Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı merhum Oramiral Güven Erkaya'ya bir yazısında hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, tazminata mahkum edilmesine ilişkin davayı görmüş ve Dilipak'ı haklı bulmuştu.

AİHM'in eylül ayında verdiği bu karar sonrasında, Türkiye'de tekrar mahkemeye başvuran Dilipak, açtığı davayı da kazanmıştı.

Türkiye, AİHM'in kararına itiraz etmiş ve davanın Büyük Daire'de görülmesini istemişti. Ancak AİHM bugün verdiği kararla Türkiye'nin bu talebini reddetti.

AİHM ayrıca, 17 Ağustos 1999 depremi mağdurlarının davası ile ilgili yapılan başvuruyu geri çekme işlemini de kabul etti.

Mahkeme, 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenlerin bazılarının yakınları olan 8 kişinin açtığı davayı geçtiğimiz kasım ayında karara bağlamıştı.

Mağdur yakınlarının, Çınarcık'ta yıkılan binaların inşaatından sorumlu şirketin kötü ve eksik malzeme kullandığı ve bunun da yakınlarının ölümüne sebep olduğu iddiasıyla açtıkları davada mahkeme, başvuruyu kabul etmiş ve "Yaşam hakkının ihlal edildiğine" karar vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber