Silah arkadaşları için can verdiler

Şemdinli şehitleri Onbaşı Muttalip Soylu ve Er Ayhan Erdoğan, Irak'tan gelen teröristleri fark edip ateş açarak tabura sızmayı önledi. Teröristler, verilen karşılık üzerine saldıramadan bölgeden kaçtı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Mayıs 2016 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silah arkadaşları için can verdiler

Hakkari'de önceki gece, havanın da sisli ve yağışlı olmasını fırsat bilen 40 PKK'lı terörist, Irak'taki kamplardan çıkarak, sınıra sıfır noktadaki Şemdinli Ortaklar Tabur Komutanlığı'na saldırmak üzere dağlık alandan Türkiye'ye sızdı. Ancak, taburun güvenliğini sağlayan Hapuşke Askeri Üs Bölgesi'nde nöbet tutan Onbaşı Muttalip Soylu ve Er Ayhan Erdoğan, ağır silah ve roketatarla tabura saldırmayı planlayan teröristleri fark edince ateş açtı. Teröristlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bu sırada taburdan da üs bölgesine takviye birlikler sevk edildi. Kalabalık PKK'lı grup, iki üs bölgesi ile taburdaki askerler tarafından ateş altına alındı.

TABURA SALDIRAMADAN KAÇTILAR

Ancak, teröristlerin açtığı ateş sonucu onbaşı Soylu ve Er Erdoğan şehit oldu. İki kahraman askerin, saldırı planını bozduğu PKK'lılar, geri dönerek bölgeden kaçmak zorunda kaldı. Yüksekova Taktik Jandarma Sınır Alay Komutanlığı'ndan kalkan Atak taarruz tipi helikopterler, PKK'lıların kaçış güzergahını bombaladı. Ortaklar Tabur Komutanlığı'ndaki obüs toplar ve havanlar da kaçış güzergahları olan dağlık ve ormanlık alana mermi yağdırdı. Sabah erken saatlerde, Derecik Komando Tabur Komutanlığı'ndan kalkan Kobra helikopterler belirlenen hedefleri vururken, Sikorsky helikopterlerle de çeşitli noktalara Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Timler bölgede, hava destekli geniş çaplı operasyon başlattı.

TERHİSİNE 28 GÜN KALMIŞTI

Şemdinli'deki saldırıda şehit düşen Onbaşı Muttalip Soylu ile Komando Er Ayhan Erdoğan'ın terhisine 28 gün kala şehit düştüğü öğrenildi. Erdoğan'ın ise izin kullanmadığı için 4 gün sonra terhis olacağı öğrenildi. Şehidin otomobilinin arkasına yazdığı "Vatan için gidiyorum, senin için döneceğim annem" yazısı ise okuyanların yüreklerini dağladı.

"MECLİS'TEKİ TERÖRİSTLERİ CEZAEVİNE TIKSINLAR"

Şehit Erdoğan'ın, Bartın'ın Eyüpoğlu köyünde ikamet eden babası Recep Erdoğan, oğluyla en son önceki gün telefonla görüştüklerini söyledi. Cumhurbaşkanına seslenen Erdoğan, "Ben Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na seslenmek istiyorum; bu, Meclis'teki teröristleri cezaevine tıksınlar, milletvekillerini. Tıkarlarsa hakkımı helal ederim, yapmazlarsa helal etmem. Ben oğlumu vatan görevi için askere gönderdim, onlar Türkiye'yi bölmeye çalıştılar" ifadelerini kullandı.

BİTLİS VE ÇUKURCA'DA İKİ ASKER ŞEHİT OLDU

Hakkari Çukurca'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Uzman Çavuş Gökhan Aslan şehit oldu. Aslan'ın daha önce teröristlerin bombalı saldırısında yaralandığı, tedavi sonrasında ise yeniden göreve döndüğü öğrenildi. Acı haberi alan şehidin Malatya'daki eşi ise sinir krizleri geçirdi. Öte yandan Bitlis Tatvan'da vatani görevini yapan Jandarma Er Adem Gül (23) arkadaşının silahının kazayla ateş alması sonucu vurularak şehit oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber