YÖK temsilcileri divan katibine kravatsız görev yaptırmadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Kasım 2006 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK, üniversite, Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerinin katıldığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (YURT-KUR) Genel Kurulu'na kravat skandalı damgasını vurdu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kadrosu ilköğretim genel müdürlüğünde daire başkanı olan; ancak müsteşar yardımcılığına vekalet eden Cemal Taşar'ı divan katipliğine önerdi. Taşar, divan katibinin oturacağı yere çıktığında, kravatsız olduğu görüldü.

EMANET KRAVAT VERİLDİ

YÖK ve üniversite temsilcileri duruma tepki gösterdi, "Resmi bir toplantıda divan katibinin kravatsız olmasını kabul etmiyoruz. Kravat takmadan divan katipliği yapamaz" diye bağırdılar. Milli Eğitim Bakanı Çelik, tatil günü olduğunu, kravatsız divan katipliği yapmanın bir sakıncası olmadığını söyledi. Kravatsız müsteşar yardımcısı da tepki gösterenlere "gelin siz yapın" diye bağırdı. Bir memurun, kravatını müsteşara vermesi ile kravat krizi aşıldı.

TENİS KORTLU YURTLAR

YURT-KUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, 39 yeni yurt yapımının sürdüğünü belirtti, ranza sisteminden sonra hamam sistemini de kaldırmaya başladıklarını söyledi. Albayrak, yeni yurtlarda voleybol, basket sahalarının yanı sıra tenis kortları da yaptırmaya başladıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber