Tanıtım kartı olmayan 200 şoför ve araç sahibine ceza yağdı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürülüğü ekipleri, kent genelinde yaptıkları denetimlerde, şöför tanıtım kartı olmayan 200 şoför ve araç sahibine ayrı ayrı 219'ar TL para cezası kesti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Mayıs 2016 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tanıtım kartı olmayan 200 şoför ve araç sahibine ceza yağdı

İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İzmir Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası işbirliğiyle, ticari taşımacılık faliyeti yürüten servis aracı, taksi ve toplu taşım araçlarını kullanan şöförler için zorunlu olan şoför tanıtım kartı için eğitim veriliyor. Şoför tanıtım kartlarını almak isteyenler öncelikle halkla ilişkilerin temel kavramı ve nitelikleri, öfke kontrolü, şehir bilgisi, trafikte karşılaşacakları olumsuzluk ve kazaların önlenmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar ile uyulması gereken kurallar ve belediye mevzuatlarını kapsayan eğitime katılmak zorundalar. Daha sonra psikolog ve simülatör eşliğinde 1 saat süren testte başarılı olanlara verilen bedensel ve psikolojik durumlarının sürücülük yapmaya elverişli olduğunu gösterir "Psikoteknik Değerlendirme Raporu" almaları gerekiyor. Sağlık Bakanlığı'ndan biyokimya ruhsatı bulunan bir laboratuvarda, uyuşturucu madde kullanıp kullanmadıklarını belirtir rapor ile taciz, tecavüz, hırsızlık gibi yüz kızartıcı suç işlememiş olduklarını gösteren adli sicil kaydı da tanıtım kartı çıkartılması için istenen şartlar arasında yer alıyor. Ayrıca sürücülerin son beş yıl içerisinde; bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazalarına karışmamış olmaları ve alkollü olarak araç kullanma ile hız kurallarını ihlal nedeniyle, sürücü belgelerinin birden fazla geri alınmamış olması şartı aranıyor. Mesleki yeterlilik belgesi (SRC) isteniyor. Bu tanıtım kartını alamayanlar şoförlük yapamıyor.

TANITIM KARTI DENETİMİ YAPILDI

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürülüğü ekipleri, kent genelinde yaptıkları denetimlerde, şöför tanıtım kartı olmayan 200 şoför ve araç sahibine 219'ar TL para cezası kesti. Uygulamanın devam edeceği bildirildi. Ceza kesilen şöförler, ise "İşe yeni başladım", "Eğitime gidecek vakit bulumadım" mazeretlerini dile getirse de cezadan kurtulamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber