'Yozlaşmış bir kültürü empoze eden programları kabul etmiyoruz'

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Çam, "Biz kadınlar olarak, kadın bedeni üzerinden yapılan haberciliği, çocuk ve gençlere yozlaşmış bir kültürü empoze eden program ve dizileri kabul etmiyoruz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2016 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yozlaşmış bir kültürü empoze eden programları kabul etmiyoruz'

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, "Biz kadınlar olarak, kadın bedeni üzerinden yapılan haberciliği, çocuk ve gençlere yozlaşmış bir kültürü empoze eden program ve dizileri kabul etmiyoruz. Türk aile yapısını hedef alan programları hiçbir şekilde onaylamıyoruz. Amaç temiz bir ekran ve medya iletişim araçlarıyla temiz bir kültür aktarımını sağlamak olmalı." dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca parti genel merkezinde, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve bazı medya kuruluşlarının temsilcileriyle akademisyenlerin katıldığı "Medya ve Kültür Aktarımı" çalıştayı düzenlendi.

Sosyal dokunun en önemli unsurunu çocukların, kadınların ve ailenin oluşturduğuna dikkati çeken Çam, bu doğrultuda "Medya ve Kültür Aktarımı" çalıştayında medyanın kültür aktarımda bulunurken çocuklar başta olmak üzere toplumda nasıl bir iz bıraktığını gözden geçireceklerini kaydetti.

Çam, Türkiye'de medyanın sadece yetişkinlere göre konumlandırıldığını ve bunun da ciddi bir sorun teşkil ettiğini vurgulayarak, gerçek ya da kurgu şiddetin, kadınların ya da çocukların kurban oldukları vakaların haberlerde, programlarda ya da dizilerde ekranda yer bulduğunu kaydetti.

Bu durumun özellikle çocuklar üzerinde olumsuz etkiler bıraktığının altını çizen Çam, "Biz kadınlar olarak, kadın bedeni üzerinden yapılan haberciliği, çocuk ve gençlere yozlaşmış bir kültürü empoze eden program ve dizileri kabul etmiyoruz. Türk aile yapısını hedef alan programları hiçbir şekilde onaylamıyoruz. Amaç temiz bir ekran ve medya iletişim araçlarıyla temiz bir kültür aktarımını sağlamak olmalı." diye konuştu.

Hatice Özdemir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber