Sur'da terör saldırıları bitti, parklar şenlendi

Aylardır arkadaşlarından uzak kalan çocuklar, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin etrafındaki parklarda oynayarak özlemlerini gideriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2016 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sur'da terör saldırıları bitti, parklar şenlendi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör saldırılarından dolayı okullarını ve evlerini terk eden çocuklar, terör operasyonlarının başarılı bir şekilde tamamlanmasından sonra arkadaşlarıyla parklara akın ederek, eski günlerine dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Sur'daki terör olaylarından olumsuz etkilenen çocuklar, bir yandan okullarına, öğretmenlerine ve sınıf arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşarken, diğer yandan da parkta arkadaşlarıyla oynuyor. Aylardır arkadaşlarından uzak kalan çocuklar, Sur'un etrafındaki parklarda oynayarak özlemlerini gideriyor. Okuldan eve döner dönmez hemen parklara koşan çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyor.

Aileleriyle gittikleri parklarda hava kararıncaya kadar oynayan çocuklar, terör saldırıları nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti ve bozulan psikolojilerini bu şekilde gidermeye çalışıyor. Bazı aileler de beraberlerinde getirdikleri içecek ve yiyeceklerle huzurlu ortamın keyfini çıkarıyor.

Evleri ve okulları PKK'lı teröristler tarafından yakıldığı için mağdur olan çocuklar, huzurlu şekilde yeniden parklarda oynayabildikleri için mutlu olduklarını anlattı.

Sur'da yaşayan 11 yaşındaki Uğur Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK'lı teröristlerin evlerini yaktığına ve güvenlik güçlerinin yardımıyla evlerinden çıkabildiklerine dikkati çekerek, evlerinin yakılmasına çok üzüldüğünü, teröristlerin kendilerini mağdur ettiğini belirtti.

"Aylardır arkadaşlarımdan ve öğretmenlerimden uzak kaldım ama şimdi arkadaşlarımla parka geliyorum, top oynuyoruz, birlikte geziyoruz. Öğretmenlerimle derslerime devam ediyorum." ifadelerini kullanan Kaplan, şimdi çok mutlu olduğunu aktardı.

"TERÖRİSTLER ELLERİNDEKİ SİLAHLARLA BİZİ KORKUTUYORLARDI"

Sur'daki evlerinde 10 gün boyunca mahsur kaldıklarını söyleyen Remzi Kaya (11) ise "Evden çıkmak istiyorduk ama teröristler bırakmıyordu. Teröristler ellerindeki silahlarla bizi korkutuyorlardı. Terörün bitmesinden dolayı çok mutluyuz. Arkadaşlarımla artık parklara gelip çok rahat oynuyoruz." diye konuştu.

Aylar sonra tekrar arkadaşlarına kavuşan 11 yaşındaki Azizcan Demir de evlerinin ve okulunun PKK'lı teröristler tarafından yakılmasından dolayı mağdur olduklarını söyledi.

TERÖRİSTLERDEN ÇOCUKLARA BASKI

Demir, "Teröristler evimizi yıktı. Çukur kazıyorlardı, bizleri çukur kazmaya götürüyorlardı. Gitmek istemeyince bizi dövüyorlardı. Teröristler evden çıkmamızı istemiyordu. Polisler gelip bizi evden tahliye etti." diyerek, aylar sonra arkadaşlarıyla tekrar parklarda bir araya geldiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

Olayların yaşandığı dönemde okula ve parklara gidemediklerini Demir, eğitim gördüğü okulun teröristlerce yakıldığını, buna çok üzüldüğünü kaydetti.

"ÇOCUKLARIMIZ RAHAT ŞEKİLDE GEZİP OYNUYORLAR"

Çocuklarını parka getiren Ramazan Eker, emniyet güçleri sayesinde herkesin rahat şekilde evine girip çıktığını anlattı.

"Teröristlerin çukur kazmasından dolayı halkın huzuru kalmamıştı, esir alınmış vaziyetteydi. Terör saldırıları bittikten sonra çocuklarımız çok rahat gezip oyunlarını oynayabiliyor. Temennimiz daha da güzelleşmesi ve işlerimizin düzene girmesidir." diyen Eker, çocuklarının eğitimlerinin aksamaması için başka okula nakillerini yaptığına işaret etti.

Terör saldırılarında kimsenin çocuklarını okula gönderemediğini anımsatan Eker, sağlanan huzurla şu anda okulların açık olduğunu ve bütün çocukların rahatlıkla okula gittiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber