TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2016 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM Genel Kurulu toplandı

Gündemdışı ilk sözü alan HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Şia ve Caferi inancına mensup vatandaşların sorunları üzerine yaptığı konuşmada, bu inanca sahip kişilerin ağırlıklı olarak Iğdır ve Kars'ta yaşadığını, daha sonra da göçlerle büyükşehirlere dağıldıklarını belirtti.

Adıyaman, bu inanç mensuplarına genel bütçeden pay ayrılmamasını eleştirerek, Şia ve Caferi din alimlerinin devlet otoritesinde kabul edilmediklerini, cami inşaatlarına yönelik bürokratik engeller çıkarıldığını, bazı basın yayın organlarında bu inançlar aleyhine yanıltıcı yayınlar yapıldığını öne sürdü.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz da atanamayan öğretmenler ve ücretli öğretmenlik hakkında soru önergesine, Milli Eğitim Bakanlığından verilen cevabı eleştirdiği konuşmasında, Bakanlığın ücretli öğretmenlikle eğitimde taşeron sistemini meşrulaştırdığını, emek ve umut sömürüsü, eşitsizlik yaptığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın acilen atanacak öğretmen sayılarını ve atama tarihlerini açıklamak zorunda olduğunu vurgulayan Durmaz, "Hep birlikte atama bekleyen öğretmenlerin sesine, feryadına kulak verelim. Ağustos ayındaki atamaların sayısını köşeli bir şekilde açıklayalım." dedi.

Gündemdışı son sözü alan AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir de Kastamonu evliyalarını ve Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerini anma konuşması yaptı.

Kadir Karakuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber