Beştepe'deki kritik görüşme sona erdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti. İkili arasında saat 18.00'de başlayacağı açıklanan görüşme yaklaşık 40 dakika gecikmeyle başladı. Erdoğan ile Davutoğlu'nun görüşmesi yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2016 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beştepe'deki kritik görüşme sona erdi

Saat 18:29---- Görüşmenin 18:00 gibi yapılması planlanıyordu ancak Cumhurbaşkanının bir kabulünün uzamasından dolayı görüşmenin 30 dakikalık bir gecikmeyle yapılması planlanıyor

Saat 18:19---- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul edecek. Davutoğlu görüşme için yola çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, haftalık olağan görüşmelerini yapmak üzere bir araya geliyor. Başbakan Davutoğlu, Çankaya'dan ayrılarak, görüşmenin yapılacağı Beştepe Külliyesi'ne doğru yola çıkıyor.

İkili arasındaki haftalık olağan görüşme 1 gün erkene alınmıştı. Görüşmenin neden erkene alındığı konusunda çeşitli iddialar gündeme gelince, Cumhurbaşkanlığı'nca bir açıklama yapılmış ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun görüşmesi olağan bir kabuldür" denilmişti.

Görüşmeye ilişkin ajanslara ilk fotoğraf bu şekilde düştü

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

Herkes Başbakan'ın grup konuşmasındaki sözlerinin gerisinde geçen cuma günkü MKYK'da yaşananlardan duyduğu üzüntünün yattığı konusunda hemfikirdi. Ardından dikkatler dün için önceden planlanmış olan ancak başlangıç saati öne çekilen AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına çevrildi.
Davutoğlu saat 15.00'te başlayan toplantının açılışında, "Cuma günü MKYK'da konuşulanları burada tartışmak istemiyorum. Ama şunu bilin ki hiçbir ortamda, hiçbir platformda, partime ve Cumhurbaşkanımıza zarar verecek tek kelime etmem, etmedim de" dedi. Davutoğlu, ardından tartışma konusu yapılan 15 il ve ilçe başkanının görevden alınmasının gerekçelerini Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş'ın anlatmasını istedi. Ataş, görevden alma nedenleri konusunda MYK'ya bilgi verdi.

İSTİFA YOK, NAZİK ÜSLUP

Bu toplantının hemen ardından Davutoğlu'nun MYK'da 'Cumhurbaşkanı'yla perşembe günü görüşeceğim, kararımı o zaman vereceğim" dediği, hatta istifaya hazırlandığı iddiaları olağanüstü bir hareketliliğe yol açtı. Ancak toplantıya katılan MYK üyeleri bu iddiaları doğrulamadılar. Bununla birlikte, aynı MYK kaynakları, bugün Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında Beştepe'de yapılacak olağan görüşmenin iki siyasetçinin ilişkisinin bundan sonraki seyri açısından belirleyici olacağı yorumunu yaptılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber