CHP'de 'İnce' rahatsızlık

Laikliğin yeni anayasada olmaması gerektiğini söyleyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkında bir grup milletvekili ile suç duyurusunda bulunan Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin "Bu davayı Genel Merkez'in açması gerekmez miydi" sorusuna "Siyasette yapmazsanız, birileri yapacaktır" karşılığı vermesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mayıs 2016 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de 'İnce' rahatsızlık

MERİÇ TAFOLAR Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 3 saat süren MYK toplantısında İnce'nin Kahraman'a yönelik suç duyurusu "parti içi hamle" olarak değerlendirildi. Kılıçdaroğlu'nun, "Parti olarak suç duyurusunda bulunsaydık AKP kenetlenirdi. Barolar ve eğitim sendikaları ayağa kalkmıştı. AKP de geri adım attı" ifadesini kullandığı belirtildi. İnce'nin açıklamasına

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın'ın da olduğu Kılıçdaroğlu'na yakın çok sayıda vekilin de katılmasının da bizzat genel merkez tarafından teşvik edildiği, böylece açıklamanın, "parti içinde bir kriz" biçiminde yorumlanmaması için çalışıldığı öğrenildi. Toplantıda İnce'nin mitinglere hazırlandığı bilgisinin paylaşıldığı da öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki krize ilişkin olarak, "süreci izleyelim" ifadesini kullanmakla yetinirken, erken yorum yapmanın doğru olmadığını ilettiği ifade edildi.

Toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Anayasa Komisyonu'ndan geçen anayasa değişikliği teklifine ilişkin komisyon sürecini anlattı. Tezcan'ın esprili bir dille, "Zaten bütün komisyon toplantısını canlı izlediniz" ifadesini kullandığı belirtildi. Tezcan'ın Ak Parti'nin dokunulmazlık teklifine ilişkin olarak komisyon raporuna iç tüzük hükümleri çerçevesinde "izah" yollayacaklarını, teklifin anayasaya aykırı olduğu değerlendirmelerini kayıt altına alacaklarını ifade ettiği belirtildi. Teklifin, TBMM'den geçmesi durumunda, dokunulmazlığı kalkan milletvekillerinin Anayasa Mahkemesi'ne yönelik bireysel başvurularda bulunabileceği yönünde hukuki bir değerlendirme yapıldığı da öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber