Folkart İstanbul'u dönüştürecek

İzmir'de 2 milyar liralık proje geliştiren Folkart Yapı, İzmir ve İstanbul'da kentsel dönüşüme odaklanıyor. Şirket, kent merkezinde projeler hayata geçirecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Mayıs 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Folkart İstanbul'u dönüştürecek

İzmir'de 2 milyar lira yatırımla 8 projeye devam eden Folkart Yapı, 500 milyon liralık yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. İzmir Bornova'da inşa edilecek Folkart Time aynı zamanda şirketin ilk karma projesi olacak. 369 konut, 271 ofis, 66 ticari birimden oluşan Folkart Time projesinde fiyatlar 209 bin liradan başlıyor. 27 bin 400 bin metrekarelik alanda yükselecek proje, 120 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak. İçinde bin 500 kişilik bir kolejin de yer alacağı projede teslimatın Eylül 2018'de yapılması planlanıyor. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, şehirde arazi geliştirmeyi sürdürdüklerini, İzmir ve İstanbul kent merkezlerinde kentsel dönüşüm odaklı projeler hayata geçireceklerini söyledi.

% 90'INI SATTI

Projelerinde İzmir'e has özelliklere de önem verdiklerini söyleyen Sancak, "Şaşırtıcı derecede yüksek ön talep aldık. İstanbul'un yanı sıra pek çok yerden talep geliyor. Geçen yıl lanse ettiğimiz Folkart Life Bornova projemizin yüzde 90'ını sattık" diye konuştu. Folkart'ın İzmir'deki 8 projesinin 5'inin Çeşme'de hayata geçirildiğini anlatan Sancak, bunların yazlık amaçlı hayata geçirildiğini söyledi. Çeşme'de mimari anlamda fark yaratacak projeler geliştireceklerini belirten Sancak, imara açılacak arazileri beklediklerini ifade etti.

'ASIL İŞ DÖNÜŞÜMDE'

İzmir ve İstanbul'da kentsel dönüşüme odaklanacaklarını söyleyen Sancak, "Türkiye'de 6.5 milyon, İzmir'de ise 315 bin dönüştürülecek yapı var. Biz de dönüşümde önemli bir aktör olmak istiyoruz. Para kazanmak için açıkcası iş orada" dedi. Sancak, İstanbul'da Levent, Etiler, Kağıthane hattıyla ilgilendiklerini dile getirdi.

BASMANE'YE İZMİRLİ KARAR VERECEK

FolkartYapı, İzmir'de 'Basmane Çukuru' olarak bilenen, Ege Dünya Ticaret Merkezi'ni 80 milyon dolara satın almıştı. Güçbirliği Holding ise pilot firma olduğu ve kendisinden bağımsız ihale yapılamayacağı gerekçesiyle satışa itiraz etmişti. İhaleyle ilgili son bilgileri paylaşan Sancak, şunları söyledi: "Kemal Zorlu satışa usül hatası gerekçesiyle itiraz etti. Mahkeme reddetti, yeniden itiraz ettiler. Sonuçta yasa TMSF'ye vermiş, biz aldık. Yurtiçi ve yurtdışından 6 mimarlık ofisi, ikişer proje hazırlayacak ve biz seçimi İzmirlilere sorarak yapacağız. İlk etapta 50 bin metrekare AVM planlıyorduk. Trafiğe çözüm bulamazsak AVM yapmayacağız." Basmane Çukuru'na daha önce 750 milyon liralık yatırım yapılacağı açıklanmıştı.

SEDA TABAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber