Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu çevreleri, Adana ve Hatay'ın kuzey kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı ile Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mayıs 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının iç bölgelerde hissedilir derecede olmak üzere (4 ila 10 derece) ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemiz genelinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu çevreleri, Adana ve Hatay'ın kuzey kesimleri ile Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek güneyli rüzgar nedeniyle toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çamur şeklinde yağış, görüş mesafesinde düşüş ve hava kalitesinde azalma) tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber