İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması için iş sağlığı ve güvenliğinin yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2016 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası

Korkmaz, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Enstitünün iş sağlığı ve güvenliği alanında standardizasyon, belgelendirme, eğitim, muayene gözetim ve kalibrasyon hizmetleri verdiğine işaret eden Korkmaz, bu faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Korkmaz, işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, kalıcı ve sistematik bir iyileşme sağlanabilmesi için iş sağlığı ve güvenliğinin yaşam biçimi haline getirilmesini gerektiğini belirtti.

TSE'nin iş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemeyi amaçlayan Sistem Güvenliği Standardını hazırladığını bildiren Korkmaz, şunları kaydetti:

"TSE, bu hizmetlerin yanı sıra ürün ve hizmetin tasarımı, imalatı ve/veya hizmete servis edilmesinde kaza ve meslek hastalığı yapabilecek riskleri kabul edilebilir seviyeye çekerek, sistem güvenliği standardı oluşturulmasını planlanmaktadır. Halihazırda var olan iş sağlığı güvenliği alanındaki yaklaşık bin 200 standart bu çalışma doğrultusunda taranmakta, kitapçık hazırlanmaktadır. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışan, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün geliştirilmesine katkı sunan tüm çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği haftasını kutluyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber