Sahte altınla dolandırıcılığa 3 gözaltı

UŞAK'ta, önceden de dolandırdıkları F.Ç.'yi (64), aynı yöntemle, 50 bin lira karşılığında gerçek olduğunu iddia ettikleri 2 bin 500 sahte altını satmaya çalışarak dolandırmak isteyen 3 kişi, polis tarafından yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Mayıs 2016 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte altınla dolandırıcılığa 3 gözaltı

Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılar, adliyeye sevk edildi.

İki hafta önce Uşak'ın Eşme İlçesi'nde yaşayan F.Ç. ile temas kuran O.B. (28), E.K. (26) ve A.Y. (22), sahte altınla kandırdıkları adamı 1500 lira dolandırdı. Bir süre sonra tekrar irtibat kurdukları F.Ç.'yi çeşitli sözlerle kandıran 3 şüpheli, aynı yöntemle bir kez daha dolandırmak istedi. F.Ç.'ye, gerçek olduğunu söyledikleri 2 bin 500 sahte altını 50 bin lira karşılığında satmaya kalkıştılar.

İlk olayın ardından şüphelileri takibe alan polis, dolandırıcılık zanlılarının F.Ç. ile randevulaştığı Durak Mahallesi Şehit Mustafa Kemal Akın Sokak'ta operasyon yaptı. Şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin üst ve otomobilindeki aramada, sahte altınlara ulaşıldı. Dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik ve hırsızlık suçlarından sabıkalı olan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yavuz KUŞDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber