Ekmek israfında ciddi bir azalma, ekonomiye 9 milyar lira katkı

TMO Genel Müdür Yardımcısı Ünal, yaklaşık 3 yıldır sürdürülen ekmek israfının önlenmesi kampanyası ile ekmek israfında ve tüketiminde ciddi bir azalma kaydedildiğini, böylelikle ekonomiye yaklaşık 9 milyar lira katkı sağlandığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2016 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekmek israfında ciddi bir azalma, ekonomiye 9 milyar lira katkı

Leyla Ataman Koyuncuoğlu

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdür Yardımcısı Refik Kayhan Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TMO'nun ekmek israfının önlenmesi kampanyasıyla ilgili bilgi verdi.

Ekmek israfı konusunda 2012 yılında yaptırdıkları araştırmaya göre, Türkiye'de günlük 2,1 milyon adet ekmeğin israf edildiği, bunun da yıllık parasal karşılığının 1,6 milyar lira olduğunun tespit edildiğini belirten Ünal, bunun üzerine 2013 yılında sosyal sorumluluk projesi olarak ekmek israfını önleme kampanyasının başlatıldığını kaydetti.

Bu süre zarfında halkın ekmek tüketiminin de yüzde 10 daraldığını ifade eden Ünal, "Ekmek israfından yıllık 300 milyon lira, ekmek tüketiminin azalmasından da 2,5 milyar lira tasarruf edildi. Bir yılın sonunda bunun milli ekonomiye katkısı toplam 2,8 milyar lira oldu." dedi.

10. Kalkınma Planı'nda ekmek israfının önlenmesi kampanyasının 2018 yılı sonuna kadar devam etmesinin programlandığını belirten Ünal, "Şu ana kadar yaklaşık 3 yıldır sürdüğümüz bu kampanya ile milli ekonomiye katkımızın yaklaşık 9 milyar lira civarında olduğunu düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber