'Yıllık kan ihtiyacı 2 milyon ünitenin üzerinde'

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, ülkenin bir yıllık kan ihtiyacının 2 milyon ünitenin üzerinde olduğunu belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2016 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yıllık kan ihtiyacı 2 milyon ünitenin üzerinde'

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı ile yürütülen "Güvenli Kan Temini Programı" kapsamında, kan bağışının önemine dikkati çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda İstanbul Medeniyet Üniversitesinin güney yerleşkesinde "1 dakika için harekete geçin" sloganıyla kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık ve Rektör Prof. Dr. İhsan Karaman da etkinliğe kan vererek destek oldu. Etkinlikte, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kızılay Kulübü, Yeşilay ve Genç Yeryüzü Doktorları gönüllüleri de kurdukları stantlarla bilgilendirme yaptı.

Kınık, etkinlikte yaptığı konuşmada, ülkenin bir yıllık kan ihtiyacının 2 milyon ünitenin üzerinde olduğunu belirterek, ülkede 2005'te 305 bin ünite olan kan bağışı miktarının geçen yıl 1 milyon 938 bine ulaştığını anlattı.

Bu bağışların 5 milyonu aşkın hastaya şifa olduğuna dikkati çeken Kınık, kan bağışlarını artırmak için kampanyalar düzenlediklerini aktardı.

Tansel Parlak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber